avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort /partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort /partaj

sunt in divort si trebuie sa facem partaj prin ac.judecatoreasca..asi vrea sa stiu cat la suta treb.sa platesc din valoarea bunurilor comune...si platesc numai partea ce-mi revine...va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mariana74 , utilizator 18:28, 24 Martie 2010
daca dvs. sunteti reclamant in actiunea de partaj , at. taxa de timbru o achitati dvs.
taxa de timbru reprezinta 3% din valoarea bunurilor ce compun intreaga masa partajabila .

Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
@mariana74 a deschis TREI subiecte cu acelasi subiect in sectiunea Cazuri, discutii (deschide mesaje noi mai repede decat pot muta) – doua le-am sters, continutul l-am scris aici:
UNU:
asi dori sa-mi spuneti cand se plateste taxa de timbru ptr.partaj..dupa ce s-a judecat cazul sau inainte in baza valoriilor bunurilor comune declarate...va multumesc mult

@ligia tarcea a raspuns:
taxa judiciara de timbru se plateste odata cu depunerea actiunii sau cel mai tarziu la primul termen de judecata, pentru partaj se achita taxa de 3% din valoarea bunurilor partajabile.

DOI:
daca se plateste 3 la suta valoarea bunurilor la partaj nu stiu de ce avocatul meu spune,ca trebuie sa platesc 10 la suta...dupa ce criteri se calculeaza procentajul..va multumesc mult

@procmarci a scris:
Fii mai explicit. Este vorba de taxa de timbru?

@Iancu Daniela a scris:
Costuri partaj:
- taxa de timbru in cuantum de 3% din valoarea bunurilor supuse partajarii daca sotii cad de acord asupra valorii bunurilor si asupra cotei de 1/2 instituita prin lege.
Daca unul dintre soti contesta valoarea bunurilor sau cere o cota mai mare de 1/2, va plati o taxa de 3% din valoarea bunurilor + ....% (procentul variaza in functie de transele valorice) din valoarea contestata/ceruta.
- timbru judiciar de 0,3 lei

mariana74 a scris:

poate nu m-am explicat bine,sunt in divort si partajul se face prin ac.judecatoreasca. avem bunuri comune in val.de 40.000 euro. eu cer partajul si am dreptul la jumatate,de ce mi se cere de catre av. intre 8 --10 la suta din jumatate din valoarea bunurilor. actiunea inca nu e pe rol,doar ne-am consultat cu un domn avocat. va multumesc
va multumesc mult ,va rog sa ma iertati,dar daca nu am mai trecut prin asta fara sa vreau m-am repetat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort+tranzactie anamaria2009 anamaria2009 [u]Situatie:[/u] 1.avem formulata actiune privind desfacerea casatoriei din vina ambilor soti, fara motivare 2.vrem sa facem si partajul in acelasi timp prin ... (vezi toată discuția)
Taxa de repunere pe rol proces de partaj Lylyca Lylyca In cazul unui proces de partaj inceput in 2005 in care sunt parata, nu stiu daca reclamantul a platit sau nu, taxa de timbru in functie de valoarea masei ... (vezi toată discuția)
Probleme tranzactie alinaalina alinaalina Parintii mei au incheiat o tranzactie, scrisa de un avocat, de impartire a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Pe citatia de la tribunal scrie ca ... (vezi toată discuția)