avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce inseamna copie certificata de pe actul de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce inseamna copie certificata de pe actul de identitate al pers fiz

Buna ziua,
Doresc sa cesionez parti sociale unui cetatean strain, care va deveni asociat in firma. Printre actele necesare am gasit ca trebuie si ” Copie certificata de pe actul de identitate al persoanei fizice care dobandeste calitatea de asociat”. In cazul de fata, inteleg ca trebuie copie de pe pasaportul noului asociat, dar.....ce inseamna certificata? Sa scrie pe copie „Conform cu originalul ” si sa semneze. Si daca da...poate sa scrie in limba romana in conditiile in care din declaratia notariala reiese ca dumnealui nu cunoaste limba romana?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ririana , utilizator 19:27, 24 Martie 2010
Parerea mea este ca aveti nevoie de o copie legalizata, iara nu certificata.
In ceea ce priveste "certificarea", daca veti depune actele prin intermediul unui avocat, acesta isi poate pune parafa pe copie (eu personal nu o pun decat daca detinatorul actului este in fata mea) si poate scrie sub parafa "conform cu originalul". Fireste ca mentiunea este scrisa in limba romana.
Va multumesc pentru raspuns. Actele le voi depune eu, iar problema este ca asociatul nu mai poate veni acum in tara pentru acest lucru. Am copie de pe pasaportul dumnealui (pe care am facut-o chiar eu), dar de-abia acum am aflat de cerinta aceasta ......
Oare ce solutie sa adopt sa pot depune actele?

Acum am citit si Normele Metodologice si acolo scrie astfel: ”copii certificate de parte de pe actele de identitate ale cesionarului, in cazul transmiterii partilor de interes/partilor sociale”

Acest ”de parte” inseamna de titular? Si iar ma intreb: oare poate sa scrie chiar asociatul strain in limba romana si sa semneze?
Scuze daca emit ipoteze caraghioase, dar vreau sa depun actele cat mai repede si tocmai cand credeam ca e totul gata am inceput sa ma izbesc de maruntisuri foarte importante.

Inca odata multumesc pentru sfaturi.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
ririana, utilizator
Daca dvs. depuneti actele si semnati cererea de inscriere mentiuni privind cesiunea puteti sa certificati copia pasaportului cu formula "conform cu originalul" numele dvs. in clar si semnatura. Vedeti ca pasaportul sa fie in termen de valabilitate.
Dar spuneti ca strainul nu stie limba romana si atunci cum semneaza contractul de cesiune.? I-ati facut si o traducere ?
Va multumesc mult pentru raspuns. Mi-ati luat o piatra de pe inima.
Intr-adevar, nu stie limba romana, dar pentru orice a semnat sau va semna ii fac traduceri scrise sau ii transmit verbal in limba engleza. Din fericire, pana acum, totul s-a bazat pe incredere reciproca. Singurele probleme apar tot legate de institutii, de hartii etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei sau probleme juridice georgetazih georgetazih As dori sa-mi scrie-ti actele necesare pentru casatoria in Romania dintre un cetatean roman si un cetatean indian si procedurile.Daca poate sa-mi trimita ... (vezi toată discuția)
Acte necesare casatorie cu cetatean din federatia rusa sandy2peu2006 sandy2peu2006 BUNA ZIUA! NUMELE MEU ESTE ALEXANDRU SI AS DORI SA STIU CE ACTE SINT NECESARE PENTRU CASATORIE CU CETATEAN RUS! MENTIONEZ CA SINT DIN BUCURESTI S6! DORESC SA ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)