Pana la 1 martie 2010 am lucrat ca editor on line la o firma. S-au operat concedieri, ca peste tot, si cum nu am gasit altceva de lucru ma gandesc sa imi depun actele pentru somaj.
Numai ca...
In luna septembrie 2009, de comun acord cu angajatorul - de fapt, la cererea lui - mi-am dat demisia si mi s-a incheiat contractul pe cartea de munca, ramanand doar pe drepturi de autor. Contractul de munca a fost desfacut conform articolului 79, punctul 7 din Codul Muncii.
Intrebare: avand in vedere ca mi-am dat demisia pe cartea de munca, dar am lucrat in continuare, pana la concediere, exclusiv pe drepturi de autor, beneficiez de somaj?
sunt de aceeasi parere cu @rocristina . daca se mai angajeaza cel putin pentru o luna(chiar si cu timp partial) si are stagiu de cotizare poate beneficia de somaj .am un caz concret in luna martie .
Va multumesc pentru raspunsurile prompte si la subiect!
O sa ma angajez 1-2 luni la "misto", dupa care o sa fiu concediat. Asta este singura solutie, desi mi se pare absurd sa lucrez atat timp pe drepturi de autor (vreo 6-7 ani) si sa nu beneficiez de somaj. Greseala mea, nu m-am interesat ce, cat si cum se cotizeaza la stat. Acum m-am fript, data viitoare o sa suflu si-n iaurt.