avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PRIMA DE VACANTA PERSONAL CONTRACTUAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PRIMA DE VACANTA PERSONAL CONTRACTUAL

Buna ziua.

Lucrez in administratia publica locala ca personal contractual. Ni s-a comunicat ca nu mai primim prima de vacanta anul acesta. Imi puteti spune in baza carui act normativ nu se mai acorda prima de vacanta personalului contractual? Sau orice alta lamurire legata de acest aspect.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:49, 13 Aprilie 2010
Nu. Personalul contractual nu mai primeste in 2010 eventuala prima de vacanta ( pe care, poate, o avea stabilita prin ccm la nivel de institutie), pentru ca legea 330 spune ca este singura care stabileste drepturile salariale in sectorul bugetar, orice dispozitie care o depaseste este considerata ilegala. OUG 1/2010 spune ca in 2010 nu se mai platesc drepturile/sporurile salariale stabilite ilegal prin CCM/AC (cum este si prima de vacanta la contractuali, in conceptia legii 330), asa ca...#-o
Kyandra a scris:

OUG 1/2010 spune ca in 2010 nu se mai platesc drepturile/sporurile salariale stabilite ilegal prin CCM/AC (cum este si prima de vacanta la contractuali, in conceptia legii 330), asa ca...#-o

Nu stiu daca sa rad sau sa-mi dau cu capul de zid cum mi se sugereaza. Deci sa inteleg ca in tara lu peste prajit anumite prevederi dintr-un contract colectiv de munca incheiat la nivel national devin printr-o alta lege ilegale? Mai exact daca in prezent se stabilesc unele drepturi prin documente incheiate la nivel national la anul pot fi trecute in ilegalitate:O? Doamne dar cat iubesc eu tara asta. Ptiu!
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
MIHAI39, utilizator
Nu.
Trebuie sa intelegeti ca in "tara lu peste prajit" GUvernul a uitat ca pentru personalul contractual NU ARE VOIE sa interzica negocierea CCM. Prin ordonanta emisa a fost incalcat acest drept.

S-a trecut rapid la echivalarea anumitor drepturi ale personalului contractual cu cele ale functionarilor publici (de ex. prima de vacanta, apoi reducerea zilelor de CO si a transelor de aplicarea acestora, etc). Este mult mai comod ptr guvernanti sa incalce o lege decat sa gandeasca o lege!

Ce nu inteleg eu este tacerea asternuta peste sindicatele personalului contractual din unitatile devenite peste noapte bugetare. Cum de nu fac scandal ptr astfel de ilegalitati??!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Si tichete de vacanta si prima de concediu? vartolomei ion vartolomei ion si tichete de vacanta si prima de concediu ? sau : ori una ori alta ? (vezi toată discuția)
Prima de concediu lora64 lora64 Imi puteti spune va rog daca dupa intarea in vigoare a Legii 330, personalul contractual din administratia publica mai beneficiaza de prima de concediu daca ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta 2010 zama cristian zama cristian Buna ziua.Exista cumva o portita pentru acordarea primei de vacanta pentru personalul contractual din primarii in anul 2010?Am inteles ca este lasata la ... (vezi toată discuția)