avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare care sa tina loc de act autentic vs actiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare care sa tina loc de act autentic vs actiune in prestatie tabulara

buna ziua,

as dori sa stiu daca exista vreo diferenta esentiala intre actiunea care are ca obiect obtinerea unei hotarari care sa tina loc de act autentic si actiunea in prestatie tabulara
speta este in felul urmator: s-a introdus o actiune care are ca scop obtinerea unei hotarari care sa tine loc de act autentic (s-a incheiat in trecut un ante-contract de vanzare cumparare), ratiunea fiind evident aceea de a deveni proprietar (din simplu posesor) si ulterior de a putea inregistra terenurile in CF.
insa in incheierile judecatorului, aacesta se refera la actiune ca fiind una in prestatie tabulara si as vrea sa stiu daca are rost sa atrag atentia asupra acestui aspect, sau este acelasi lucru pana la urma ....

va multumesc
Cel mai recent răspuns: marik0 , utilizator 11:49, 25 Martie 2010
si al doilea capat de cerere (cel referitor la intabulare) rezulta de unde? din faptul ca l-am cautat eu inainte de a deschide procesul si nu l-am gasit, sau nu a consimtit sa incheie act autentic?
ideea este ca atata timp cat nu-mi dauneaza calificarea drept act in prestatie tabulara (adica primesc actul autentic de prop-hotararea) nu conteaza atat de tare...dar eram curioasa de unde a rezultat actiune in prestatie tabulara ca nu a fost intentia celor care au redactat cererea. dar repet, daca rezultatul este acelasi (sau chiar mai bun), nu ma deranjeaza

va multumesc pt raspunsuri!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestatie tabulara vladvlad vladvlad Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru o suprafata de teren, intrand totodata si in posesia acestui teren. Promitentul vanzator a dobandit ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a inregistra un imobil - casa si teren in carte funciara Gigel Vieru Gigel Vieru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune! Intr-o cerere prin care se solicita emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare ... (vezi toată discuția)
Precontract versus contract sub semnatura privata nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si as dori sa stiu contractul de vinzare cumparare sub semnatura privata este acelasi lucru cu precontractul de vinzare ... (vezi toată discuția)