avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... facturi fara scadenta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

facturi fara scadenta

Daca am emis o factura unde nu este inserata data scadentei si nu am nici contract incheiat, dar facturile sunt acceptate la plata prin semnare si stampilare de catre partea adversa, cum se stabileste exigibilitatea creantei? Intentionez sa merg pe somatie de plata. Ar fi mai bine sa notific debitorul prin executor?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 22:40, 25 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
OUG 119/2007 - ordonanta de plata
OG 5/2001 - somatia de plata.
Sunt cateva diferente intre cele 2 actiuni
In dreptul comercial nu este necesara punerea in intarziere prin notificarea debitorului, el este de drept in intarziere de la nasterea obligatiei.
Optati pe procedura prevazuta de OG 5/2001, daca nu aveti contract.
Ca despagubiri pt intarziere puteti obtine actualizarea debitului cu rata inflatiei si dobanda legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ENGFULL ENGFULL se poate face somatie de plata daca am doar o factura acceptata dar pe care nu este trecuta data scadentei ? s-au furnizat produse ( fara contract) unei SC ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)