avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe cladiri

Buna seara.Bunica mea este vaduva de veteran de razboi,are in proprietate o casa si un apartament.Va rog sa-mi spune-ti daca este scutita de plata impozitului pe amandoua proprietatile?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MarcV , utilizator 11:59, 28 Martie 2010
Beneficiaza de scutire numai pt cladirea si terenul aferent din localitatea unde are domiciliul inscris in actul de identitate.
Potrivit art.26 alin.1 din OG 97/2005, domiciliul persoanei fizice este la adresa la care aceasta declara ca are locuinta principala.
Asa ca....vedeti unde e impozitul mai mare :)) , ii faceti domiciliul la acea adresa si depuneti cererea de scutire la acea primarie. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit automobil cameleon cameleon Buna seara!Exista vreo modalitate prin care as putea evita plata anuala a impozitului pe un automobil cu capacitate cilindrica mare?Cum as putea fi scutit?Nu ... (vezi toată discuția)
Impozite Giubega Giubega Persoanele cu handicap gr 2 accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe locuinta ?Dar auto? (vezi toată discuția)
Scutiri la impozitele locale; persoane cu handicap puni puni buna ziua. as dori sa stiu in cazul unei persoane cu handicap ce acte sunt necesare in vederea scutiri de la plata impozitelor locale. exista un certificat de ... (vezi toată discuția)