avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... mi-a expirat contractul! somaj?!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

mi-a expirat contractul! somaj?!

MI-a expirat contractul in fabrica care am lucrat. Pot beneficia de somaj?!
tin sa mentionez ca ei mi-au oferit inca o luna de prelungire pe care am refuzat-o.
Am auzit de la cineva cum ca doar daca ma dadeau ei in somaj puteam beneficia dar asa daca am refuzat prelungirea nu mai pot beneficia. Inca n-am semnat nici o decizie de incetare a contractului, n-am semnat nimica inca. m-au invitat sa ma duc la ora 14. Sper sa ma puteti ajuta pana atunci.

Va doresc o zi excelenta!!!
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:24, 26 Martie 2010
Da , puteti beneficia de somaj conform art.56 lit. j) din Codul muncii);
Dar trebuie sa indepliniti si celelalte conditii"
- un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
- nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
- nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
- sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
Contractul dvs de munca inceteaza la data expirării termenului pentru care a fost încheiat.
Incetarea va fi cu. Art. 56 lit. j)/ Codul muncii si conf Art.5 din Normele legii somajului, nu este motiv imputabil salariatului si drept urmare beneficiati de somaj (cu conditia sa aveti vechimea ceruta de lege: 12 luni cu prg de 8 ore din ultimele 24 luni)
sa presupunem ca ei imi vor da sa semnez o decizie de incetare a contractului care nu are articolul si litera respectiva. ce ma sfatuiti sa fac?! sau ce sa le spun?!
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
Carco, utilizator
atat in Decizie cat si in carnetul de munca trebuie mentionat art 56 lit j)/ codul muncii. In afara de decizie veti primi si o a adeverinta tip (Anexa 26 din Normele legii somajului) in baza careia vi se stabileste cuantumul indemnizatiei de somaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa contract cu perioada determinata dcc86 dcc86 buna ziua, anul trecut in luna iunie mi-a fost desfintat postul, iar din iulie am inceput sa primesc ajutor de somaj. in septembrie mi-am gasit un loc de ... (vezi toată discuția)
Somaj... sergiu_degan sergiu_degan Buna, as avea si eu o intrebar despre somaj: in data de 1 septembrie mi-am dat demisia de la firma la care lucram, cu o vechime de 2 ani si vreo 8 luni, am ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare indemnizatie somaj nennis nennis buna? din martie 2012 si pana in aprile 2015 am fost angajat in baza unui contract cu durata nedeterminata la o firma,care intre timp a devenit ... (vezi toată discuția)