avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nepunerea in practica a unei sentinte judecatoresti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nepunerea in practica a unei sentinte judecatoresti referitoare la salarii

Art. 277:
Neexecutarea unei hotărâri judecătoresti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracÑiune si se pedepseste cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă

Daca angajatorul a pus in parctica sentina timp de 2 luni si acum refuza sa o mai aplice se mai afla sub incidenta acestei legi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 28 Martie 2010
Fiti mai explicit!
A pus in aplicare sentinta numai pentru unii sau pe jumatate.
pentru toti!!!...deci toti am primit salariul de pe sentinta 2 luni ,iar acum este ignorata...am inteles ca in situatia asta nu ne mai putem adresa executorului judecatoresc...dar nici nu mai putem invoca art .277 din Codul Muncii?
Inteleg din ce relatati ca HJ prevedea despagubiri egale cu salariile de la data concedierii pana la data pronuntarii sentintei sau a reintegrarii si cuantumul lor ar fi mai mare decat cele doua luni pentru ati primit deja salariile.In opinia mea tot o incalcare a HJ este deoarece nu este respectata in totalitate si se poate dovedi usor prin inscrisuri.Incercati totusi la un executor pentru a vedea exact cum se poate rezolva mai rapid situatia, daca nu , faceti plangere penala cf. art.277 CM
nu,e vorba despre situatia din invatamant...mai precis de la Buzau:)...sentinta irevocabila prevede salarii marite cu 33 la suta..am fost platiti 3 luni ,iar acum asupra scolilor se fac presiuni sa se ignore sentintele...deja se refac "statele de plata"fara a se tine seama de sentinte
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate solicita executare silita? arhontele arhontele In octombrie 2009 am obtinut sentinta definitiva pentru marirea salariilor cu 33 la suta...celebra lege cu 50 la suta pentru profesori...Pana in februarie ... (vezi toată discuția)
Diferente salariale c.oana c.oana Iata eu am gasit pentru scoala noastra pe net urmatoarea hotarare a Tribunalului Teleorman: \"Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată ... (vezi toată discuția)
Ma pot constitui parte separata intr-un proces castigat (grup) ietam ietam Buna ziua! Am doua sentinte din 2010 pronuntate de Tribunalul Galati (reprezentant legal-Sindicatul Invatamantului Preuniversitar, obiect-drepturi ... (vezi toată discuția)