avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare bloc

am vazut ca a mai fost ridicata problema mansardarii...nu m-am lamurit pe deplin..problema sta cam asa...la mine la bloc s-au strans semnaturi pentru mansardare(firma Top Invest din Sibiu)..sunt tabele cu 53 de propietari si acordul notarial al tuturor propietarilor de la etajul 4 pentru transmiterea dreptului de folosinta asupra terasei blocului atat timp cat exista constructia...in schimbul acestui drept firma asigura reabilitarea termica a blocului si alte cateva chestii...pentru mine ca locatar la etajul 4 e ok...ma ingrijoreaza isa daca acest transfer este legal..sau daca vreun vecin care nu a fost de acord cu mansardarea ne poate face probleme..sau daca vreau sa vand apartamentul pot avea dificultati...
multumesc pentru raspunsuri.....in wk am fost sa ma interesez la alt bloc unde firma de mansardare a mai efectuat o lucrare..bineinteles in tot sectorul 3....ce mi s-a parut bizar(ca sa nu spun altfel) este faptul ca a reusit sa vanda apartamentele de la mansarda nu sa le inchirieze...si culmea unul din propietari a reusit sa intabuleze actul...
Daca unul din proprietarii de la mansarda a facut intabularea nu e de mirare deoarece avea contract de v/c. Si daca il avea inseamna ca vanzatorul este de asemenea proprietar, ca altfel cum sa se explice aceasta?
Si daca firma este proprietara, asa cum se subintelege, atunci proprietarii acelui bloc au vandut terasa, nu au concesionat-o, cesionat-o, inchiriat-o.

Sau firma este doar constructorul si intermediarul vanzarii, fara a fi direct cumparator si apoi vanzator in tot acest demers. Asta nu ne spuneti: cine sunt vanzatorii si cumparatorii pana la momentul ultimei vanzari catre proprietarul final, cel care a intabulat.

Daca nu e asa, atunci se poate spune cu siguranta ca in acel sector ceva nu e in regula.
respectivul cumparator a luat apartamentul de la firma de constructii(deci de la prima mana daca pot spune asa)....am vorbit si cu doi din vechi propietari ....au facut act prin care au concesionat(au dat dreptul de folosire al terasei) firmei constructoare..
Mda! In esenta pentru cazul de fata putem intreba juristii daca se poate vinde un spatiul concesionat, astfel incat sa puteti fi edificat deplin.

Deci problema este urmatoarea:
A este proprietar.
A ii concesioneaza lui B un spatiu.
B construieste pe acel spatiu si vinde constructia lui C
C devine proprietar in spatiul concesionat de A lui B. Vanzatorul este B si cumparatorul este C
Este aceasta o procedura corecta? Este legal?
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
elga50, moderator
elga50 a scris:

Si daca il avea inseamna ca vanzatorul este de asemenea proprietar, ca altfel cum sa se explice aceasta?

Chiar daca si-a intabulat apartamentul asta nu inseamna ca este proprietar !!! de ce ? Pentru ca a facut-o in baza unor falsuri . Va explic caz real :
1. in aprilie 2009 autorizatia de construire a mansardei 1209 a fost anulata de catre Tribunalul Bucuresti.
2. cu doar cateva zile inainte de pronuntare (cand deja era evident ca autorizatia va fi anulata) Primaria sectorului 3 prin primarul minune emite o A DOUA autorizatie de construire derivata din 1209 (chipurile pentru intrarea in legalitate ). Autorizatie care a devenit ulterior la fel de nula ca si prima.
3. la doar cateva zile dupa pronuntare dar INAINTEA comunicarii sentintei un inspectoras viteaz de la ISC semneaza procesul verbal de INCHEIERE a santierului in baza noii autorizatii emise si recomanda intabularea cosntructiei. Astfel se consemneaza cea mai rapida constructie din istorie...
4. cu noua autorizatie + stampila ISC se intabuleaza constructia. Cumparatorii sunt fericiti pentru ca se cred PROPRIETARI .

Surpriza lor va fi cand, intr-un final, sentinta definitiva si irevocabila va fi inscrisa in Cartea funciara (operatiune in curs de desfasurare). Atunci vor afla definitiv si irevocabil ca au fost victimele unei inselatorii, intabularea facandu-se in baza unor acte NULE.

Este un mecanism simplu dar perfect ilegal.

catalin060666: Ar fi interesant sa ne spui si ce ANUME scrie in incheierea de intabulare a fericitului proprietar.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
gikurtu, utilizator

Alte discuții în legătură

Intabulare mansarda fara acceptul tuturor proprietarilor limbaalin limbaalin Poate fi intabulat un apartament construit pe terasamentul unui bloc fara acordul tuturor proprietarilor. Pot fi cerute despagubiri vanzatorului sau ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda petunie petunie Buna ziua Am urmatoarea problema: In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)
Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)