avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... speta prima casa-achizitie cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

speta prima casa-achizitie cota parte

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema-
locuinta care se doreste achizitionata cu prima casa apartine in urma succesiunii dupa cum urmeaza , mamei, fratelui meu si a unui var , varul meu are jumatate din aceasta casa- aceasta jumatate urmand a fi achizitionata de mine- mama, eu si fratele meu intrunind cealalta jumatate. dosarul meu a trecut de opinia juridica a bancii.......si s-a oprit in mod surprinzator la juridic in fondul de garantare!! de abia acolo am aflat ca nu pot achizitiona casa ,respectiv cota parte a locuintei sub pretextul ca prima casa nu finanteaza cote parti, adica eu ar trebui sa donez partea mea uneia dintre rude , pt a putea achiziotiona prin prima casa locuinta....este normal sa aflu aceste lucruri de abia de la fondul de garantare??? cand trebuia poate ca prima opinie de jurisit.....adica ai bancii Romanesti...sa maavertizeze asupra acestui aspect!!!! lamuriti-ma va rog asupra aspectului , si cum pot cei de la banca romaneasca sa anuleze aceste daune deoarece depindea o alta tranzactie a altei persoane, plus ca acum nu mai pot intra in programul prima casa 1 ci in prima casa 2 care nici macar nu a inceput!!!!!
macar exista vreo solutie sau situatia aceasta nu se preteaza pt prima casa???
va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
corina_ionita, utilizator
Cel mai recent răspuns: corina_ionita , utilizator 22:01, 26 Martie 2010
corina_ionita a scris:

....este normal sa aflu aceste lucruri de abia de la fondul de garantare??? cand trebuia poate ca prima opinie de jurisit.....adica ai bancii ...sa ma avertizeze asupra acestui aspect!!!!

Singurul care va putea avertiza din vreme era avocatul dvs. si nu juristul altuia.
Cel ce crede ca face vreo economie ocolind avocatul (desi consultanta nu costa o avere) afla mai devreme sau mai tarziu cam cat l-a costat (cat a pierdut cu) zisa "economie".

Sunt de acord cu dna.Romascanu! Nu era obligatia juristului de la banca sa va avertizeze , ci era obligatia dvs sa verificati cu atentie situatia inainte de a va angaja in cumpararea imobilului respectiv!
atunci pentru ce a stat dosarul o sapatamana si ceva pt a primi opinia juridica de la banca??? si ma scuzati, dar ca un om obisnuit nu te gandesti sa iti iei avocat pt asa ceva, te gandesti ca mergi la banca, depui actele si ti se spune daca e in regula sau nu.........cred ca nu gresesc....pt ce si-au pus acei juristi stampila si semnatura ca e ok dosarul, si pt ce isi iau salariul atunci???
intrebarea e, care este aceasta lege care reglementeaza speta de mai sus, daca ma puteti indruma, eu nu am gasit, nu cumva e ceva interpretabil si s-a interpretat in mod defavorabil?
multumesc

repet! nu asteptam avertizare de la juristii bancii romanesti, insa in momentul in care dosarul mai avea un pas de aprobare....!!!!! fiind in lucru de 2 luni......nu e normal sa aflu pe ultima suta de metri asa ceva.........totusi, a trecut de acesti juristi ca fiind ok!!! nu e normal sa fiu indreptatita sa ii consider lipsiti de profesionalism??? eu cred ca da.....au avut o scapare care pe mine ca si client ma costa bani si timp!
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
corina_ionita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opinia juridica bluesky_c3 bluesky_c3 Buna ziua, ajutati-ma va rog cu o informatie. Sunt in procesul de a scoate un credit de la banca, iar in acest moment cei de la banca analizeaza actele ... (vezi toată discuția)
Avantaje oferite de barou membrilor Corina Capotã Corina Capotã Stimati colegi, Doresc sa aflu ce avantaje va sunt oferite de Baroul din care faceti parte in schimbul taxei lunare achitata acestuia: abonamente/acces ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj Mihaela_Mihaela Mihaela_Mihaela Buna seara! As dorii sa aflu raspunsul la cateva intrebari daca se poate, pt un proces de partaj. Contractul de asistenta juridica se face inainte ca ... (vezi toată discuția)