buna ziua.eram intr-o situatie mai dificila si acum este mai bine. in urma cu 4 ani vecinu a sudat bolta de gard pe o lungime de 10 m cu acordul lui tata care traieste si azi. (gard construit de noi )vecinu cu tata sunt frati. veau sa fac un gard nou si pentru asta trebuia sa tai cu flexu din bolta vecinului si sa intru pe terenul lui. ne-am certat putin fiinca vecinu nu era de acord si pina la urma cu parere de rau a cedat si ma lasat sa tai bolta din gard si sa intru pa terenul lui. am facut si sant si urmeaza sa fac cofrag si sa torn beton .problema este in felum urmator ; am lucrat in strainatate 1 an si am venit in decembrie si toti m-au intrebat cind mai plec. ca sa" scap" de intrebari am spus ca plec la toamna. adevarul este ca nu stiu daca mai pot pleca la toamna si cind .vecinu este parsiv si cred ca asteapta si spera sa plec sa-i ceara lui tata voie sa sudeze iar bolta de noul gard unde in momentul de fata gardul nu este terminat .tatal meu are peste 80 de ani , memoria la mai lasat, este si cam betiv si in cazul care plec in strainatate sa nu faca iar o prostie sa il lase pe vecinu sa sudeze bolta de gard. vreau sa mentionez ca am act de vinzare cumparare pe numele meu cu clauza de intretinere si ingrijire a parintilor pina la moaretea acestora. pe lungimea de 10 m vecinu are vita-de -vie hibrid la 10-15 cm de gard unde a promis ca la toamna o muta mai departe de gard, daca ar mutao acuma spune el ca se usuca .mai are si 3-4 puieti de pomi( caisi ) la 70 cm de gard si nu vrea sa ii mute. cum sa rezolv aceste probleme si cit ma costa? va multumesc anticipat
lazer_454
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
cit tine curtea cu casa , magazii , garaj , pomii sa fie cit mai daparte .nu ma supara natura si vecinu care pune pomii la mai putin de 70 cm . daca era in gradina era ok in ziua de azi clima face ravagii, pomii aproape de case este un pericol . cind un pom darimat de vijeli cade pe un gard , garaj etc. trebuie sa il si repare . cind e vorba sa dea bani se face ca ploua sau ii vine greu multi romini nu le ajunge bani din leafa in leafa dar sa mai plateasca si pagube daca nu muta pomii am sa le pun motorina cu sare . cea mai buna metoda cu costuri aproape o . la tara lumea a ajuns sa puna pomii pa linga gard dupa cum ii taie capu. cred ca legile ar trebi sa fie mai ferme si clare pentru toti taranoi si calicii obsedatii de paminturi . mai cred ca problema cu pomii plantati la distanta ilegala de gard sa fie rezolvata mai simplu la politie si nu in instanta .
lazer_454
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
in primul rind vecinu nu este corect si serios eu cred ca este obsedat de razoare sau este un hobi pt el spun asta din cauza ca toti vecinii au ceva probleme cu el mai are un teren in alta parte unde practic intre el si vecin nu mai exista razor , razor care avea 40 cm si sau certat . asta nu este nimica . vecinu de linga el are probleme mai mari . are o magazie de 15 m lungime si 4 m inaltime chiar pe hotar construita acum 25 de ani in acel loc pe motiv ca acolo a fost casa lui tacsu .o parte din apa care cade pe acoperis ajunge in gradinita vecinului . dupa lege ar trebui sa modifice acoperisu . autorizatie de constructie nu cred ca are. in ce ma priveste gardul nou il fac tot pe acelasi loc.
Se pare ca are multe pacate vecinul dvs.imi cer scuze daca am suparat.Faceti cum credeti ca este mai bine dar musai consultati un av.,pentru a face totul corect de la inceput.:luck:
Gard nou
lazer_454
va salut.am un gard vechi construit de noi si vreau sa construiesc unul nou,; soclu + plasa sudata unde vine prins policarbonat mat care nu se vede dar trece ... (vezi toată discuția)