avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca divortez copilul la cine ramane?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca divortez copilul la cine ramane?

buna ziua, eu am un baiat de 3 ani jumatate si de un an de zile nu pot divorta de sotul meu pentru ca imi este frica ca imi va lua baiatul el lucreaza in strainatate si vrea ca in caz de divort copilul sa ramana cu socrii mei care ar avea o situatie financiara foarte mare. Eu lucrez am o carte de munca si o locuinta normala. Imi puteti spune va rog, atat timp cat el nu este in tara, am sanse sa imi pierd copilul? ce drepturi pot avea bunici? Ma amenintat de atatea ori ca-l va lua ca nu stiu ce sa mai cred.
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 18:49, 28 Martie 2010
In cazul unui divort,instanta,in functie de probatoriul administrat in cauza-conditiile de crestere si educare,situatia financiara a fiecaruia dintre parinti,ancheta sociala etc. si tinand seama de interesul superior al minorului-va hotari caruia dintre parinti ii va fi incredintat copilul.
Dar avand in vedere varsta frageda a copilului,aveti mari sanse ca acesta sa va fie incredintat dvs.
Nu cred ca poate nimeni sa va ia copilul, atata timp cat nu aduce dovezi ca dvs. nu detineti mijloace pentru a asigura cresterea si educarea lui, ca n u ati fi o mama tocmai morala, si ca , in interesul copilului ar fi bine sa fie incredintat tatalui. parerea mea este ca in cazul unui copil asa de mic , este putin probabi l sa fie luat de langa dvs. fara motive justificate, asa incat, daca situatia o impune, divortati fara teama.
nu aveti cum sa pierdeti copilul. el se incredinteaza fie mamei, fie tatalui ( in mai multe cazuri mamei). in cazul asta, ca tatal e mai mult plecat, nu i se va incredinta. uitati de socri, care nu au ce cauta in actiunea de incredintare a minorului
procesul de divort este doar intre dvs si sot, iar incredintarea minorului va fi doar unuia dintre parinti. Pentru ca tatal nu este in tara , pentru ca aveti un loc de munca si conditii optime de locuit, precum si datorita varstei minorului, aveti sansa de a obtine incredintarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Lacramioara Constantin Lacramioara Constantin Caz: Doi soti cu copil minor , 3 ani si ceva, divorteaza, (ea a depus cerere de divort cu incredintare copil). El sustine ca nu poate sa lase copilul in grija ... (vezi toată discuția)
Informatie divort vinovat vinovat buna, ma numesc florin si am niste nelamuriri. Daca sotia inainteaza cererea de divort si eu nu sunt de gasit la adresa din buletin poate sa castige , fara ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor si impartire bunuri adnil adnil Buna seara. Sunt casatorita din 2005, iar in 2009 a aparut in familie un copil. Care sunt sansele sa obtin custodia copilului, in conditiile in care sunt in ... (vezi toată discuția)