avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functie publica

Buna ziua un viceprimar condamnat cu suspendare pt nerspectarea armelor si munitilor ,m-ai poate ocupa functia de viceprimar .Acesta trebuie sa se prezinte si la probatiune
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:29, 14 August 2016
Daca prezinta cazierul lacrima de ce nu.
nu are cazierul curat ca este inca condamnat cu suspendare
Potrivit Legii 393/2004 :
art.9
(1) Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează la data declarării ca legal constituit a noului consiliu ales.

(2) Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:
.....
f) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitiva, la o pedeapsa privativă de libertate;
....

art.11
...
(3) Prevederile art. 9 alin. (2) lit. f)-h) devin aplicabile numai după rămânerea definitiva şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti.

Legea 215/2001
art.57
....
(3) Viceprimarul este ales cu votul majorităţii consilierilor locali în funcţie, din rândul membrilor acestuia.

Asadar, legea nu face distinctie daca pedeapsa este cu sau fără executare si, ca atare, consider ca ii inceteaza de drept mandatul.

Si unde se pot sesiza ca viceprimarul era condamnat cu suspendare pt nerespectarea armelor si munitilor ,dar acesta pe parcursul condamnari a ocupat functia de viceprimar .M-ai mult acesta se prezinta si la probatiune ,dar in sentinta nu specifica faptul ca nu are voie sa ocupe functie publica
Trebuie sa fie condamnat numai pt privare de libertate pt a numai putea ocupa functia de viceprimar ,sau pt orice fel de infractiune

Alte discuții în legătură

Incetare mandat primar moldavae moldavae primar condamnat definitiv la inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei este considerat caz de incetare a mandatului inainte de termen in temeiul legii ... (vezi toată discuția)
Consilier local chis_catos chis_catos Un consilier local în baza unei sentinte definitive si irevocabile a fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare. mai departe am sa zic ce articole au stat la ... (vezi toată discuția)
Primar - condamnat la inchisoare cu suspendare - drepturi silviu001 silviu001 Buna seara, revin si eu cu un subiect (discutat pe forum) dar la care nu imi sunt in clar anumite lucruri. Problema: Un prima dintr-o comuna a patriei a ... (vezi toată discuția)