avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract de intretinere acordul partilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract de intretinere acordul partilor

Buna ziua

In urma cu 5 ani am incheiat cu parintii mei un contract de intretinere, in care au fost incluse toate bunurile. Acum dorim sa vindem un teren care face parte din acestea. Mentionez ca mama mai traieste.
Puteti sa-mi spunet-i va rog care este varianta cea mai potrivita?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:55, 29 Martie 2010
mai clar daca se poate, sa intelg ca dvs ati dobandit un imobil in baza unui contract de intretinere.
daca asa stau lucurile nu aveti decat, dvs ca si prop, sa incheiati contractul de vanzare cumparare.
Am incheiat cu parintii mei un contract de intretinere. In toamna anului trecut tatal meu a decedat. Printre bunurile prevazute in contractul de intretinere se afla si un teren, pe care acum vrem sa-l vindem. Nu este nevoie de anularea contractului de intretinere? Nu este nevoie de deschiderea unei succesiuni?
Sa inteleg ca sunt proprietarul bunurilor?
Ce legatura are succesiunea daca ati facut contract de vanzare cu clauza de intretinere?
Puteti vinde cu acordul mamei!
:D
intreb si eu...pe cineva care stie mai multe decat mine
sunteti proprietara bunului respectiv.
nu aveti nevoie de acordul mamei.
puteti face un act aditional la contractul de intretinere, in sensul ca mama sa nu mai poata cere rezolutiunea contractului, ci doar transformarea obligatie de intretinere intr-o suma de bani.
in acest fel se protejeaza si intersele subdobanditorului.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
ContSters97658, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme C. Maria C. Maria Incerc sa redau succint datele problemei: avem o mostenire legala in urma mamei decedate; 5 succesori legali; unul din succesori, fara stiinta celorlalti, ... (vezi toată discuția)
Speta - anulare contract de intretinere , contract de donatie ContSters33235 ContSters33235 Va supun dezbaterii urmatoarea speta pe care cu ajutorul d-voastra va rog sa-mi spune-ti ce ma sfatuiti sa fac . Atentie la date si la ordinea cronologica a ... (vezi toată discuția)
Se poate construi casa pe un teren aflat in propr altcuiva ? sorel_789 sorel_789 Buna ziua, Doresc sa cumpar un teren, care nu poate fi vandut decat cu constructie intabulata pe el. ( asa e restrictie in contractul de vanzare-cumparare). ... (vezi toată discuția)