avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere SRL cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere SRL cu datorii

Salut. Am si eu nevoie de ajutorul vostru. Vreau sa stiu cum pot inchide un SRL cu datorii. Stiu ca exista o procedura prin care datoriile firmei sa transferau catre persoana fizica si anume administratorul acesteia..si acesta la randul sau nu putea achizitiona sau investii nimic ca persoana fizica pana ce nu isi platea aceste datorii catre stat.
Ma poate lamurii cineva. Inchiderea firmei este unica solutie si ma aflu in imposibilitatea de a achita datoriile firmei.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 19:19, 31 Ianuarie 2007
puteti formula cerere de intrare in procedura simplificata de insolventa. pasivul debitoarei poate fi suportat in anumite conditii - art. 138 Legea 85/2006- de catre organele de conducere ale acesteia.
in cazul insolventei pt. ca o parte din datorii sa treaca in sarcina administratorului, actionarului.......... orice alta persoana se face vinovata, trebuie dovedita culpa acestoraB-)
exactly my point.... de asta am mentionat art 138.
sunt de acord cu tine:"> Dar am incercat sa ma exprim si pe intelesul celor ce nu sunt juristi:P
trebuie sa formulezi o cerere de intrare in procedura simplificata de insolventa... se va numi un lichidator... mai discuti cu el... singurul care poate cere sindicului stabilirea raspunderii personale este... lichidatorul... si , mai vezi tu ;).
(asa, pe scurt. oricum sunt f. multe de spus despre aceasta procedura si despre stabilirea raspunderii personale a admin.)
succes!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

Alte discuții în legătură

Insolventa carmen beladona carmen beladona O firma care-mi datoreaza mai multi bani este in stare de insolventa.Acea firma are mai multe datorii la alti creditori; La Avas, la o banca .Nu mai are nici ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau inchidere firma brokesoul22 brokesoul22 Buna ziua, imi cer scuze ca va retin din timpul. dv. dar nu mai stiu ce sa fac ajutati-ma va rog!!!! Situatia este urmatoarea: Am deschis acum 4 luni o ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala comitet creditori art.138 lg 85/2006 andrei69 andrei69 Art138 (1) In cazul in care in raportul intocmit in conformitate cu dispozitiile art. 59 alin. (1) sunt identificate persoane carora le-ar fi imputabila ... (vezi toată discuția)