Salut. Am si eu nevoie de ajutorul vostru. Vreau sa stiu cum pot inchide un SRL cu datorii. Stiu ca exista o procedura prin care datoriile firmei sa transferau catre persoana fizica si anume administratorul acesteia..si acesta la randul sau nu putea achizitiona sau investii nimic ca persoana fizica pana ce nu isi platea aceste datorii catre stat.
Ma poate lamurii cineva. Inchiderea firmei este unica solutie si ma aflu in imposibilitatea de a achita datoriile firmei.
puteti formula cerere de intrare in procedura simplificata de insolventa. pasivul debitoarei poate fi suportat in anumite conditii - art. 138 Legea 85/2006- de catre organele de conducere ale acesteia.
in cazul insolventei pt. ca o parte din datorii sa treaca in sarcina administratorului, actionarului.......... orice alta persoana se face vinovata, trebuie dovedita culpa acestoraB-)
trebuie sa formulezi o cerere de intrare in procedura simplificata de insolventa... se va numi un lichidator... mai discuti cu el... singurul care poate cere sindicului stabilirea raspunderii personale este... lichidatorul... si , mai vezi tu ;).
(asa, pe scurt. oricum sunt f. multe de spus despre aceasta procedura si despre stabilirea raspunderii personale a admin.)
succes!
Insolventa
carmen beladona
O firma care-mi datoreaza mai multi bani este in stare de insolventa.Acea firma are mai multe datorii la alti creditori; La Avas, la o banca .Nu mai are nici ... (vezi toată discuția)