@carol-lorac ati spus ca: "nu mi-ati demonstrat absolut nimic cu aceste citate, in sensul ca nu ati demonstrat ca sint interzise conventiile civile de prestari servici".
Pai eu nu sustin ca ar fi interzise conventiile civile. Cine sustine ca-s interzise nu are decat sa demonstreze.
Punctu 6 din linkul postat de dv este:
6. Contractele civile de prestări servicii nu sunt asimilate, în privinţa regimului juridic aplicabil, contractelor de muncă. Prin urmare, cerinţa înregistrării la inspectoratul teritorial de muncă nu se aplică acestor contracte....
Sunt total de acord cu aceasta afirmatie. Am spus mai inainte ca aceste conventii, contracte civile, contracte de mandat nu se inregistreaza la ITM. Apoi iar am mai spus-o si alta data ca aceste conventii nu sunt CIM, colaboratorii nu sunt subordonati asociatiei, nu au un program de lucru si asa mai departe.
Eu sunt pentru si nu impotriva conventiilor. Pentru ca ne costa mai putin, pentru ca este mai simplu de rezolvat litigiile in acest domeniu.... Pot sa le aseman, ca si mod de colaborare, cu contractele dintre asociatie si o firma care executa o reparatie pe baza de contract de prestari servicii cu toate clauzele, obiect, pret, drepturi, obligatii, data inceperii si terminarii prestatiei, etc.
Cei de la ITM au interesul ca asociatiile sa angajeze oamenii cu CIM. De aceea la controale daca se constata asemanari intre activitatea unui "colaborator", indiferent ce fel de conventie exista, si activitatea unui salariat, o sa ne oblige sa intocmim CIM. Din cate stiu aceste controale se fac mai ales la solicitarea unor proprietari "binevoitori" care sun nemultumiti ca stau la bloc si-i fura, inseala conducerea asociatiei sau chiar vor "sa-i ajute" sa-si dea demisia din conducerea asociatiei. Nu este de neglijat o amenda de 1500 lei cand presedintele poate avea 100 - 500 lei pe luna sau nimic.