avem de recuperat 2400 RON de la o firma din Brasov (noi suntem cu sediul in Satu Mare), care a intrat in insolventa de curand. Factura este stampilata si semnata de firma debitoare, data scadentei era 4 martie.
O firma specializata in recuperari ne-a zis ca nu se ocupa, ca suma e prea mica.
Cum putem proceda? Care e tariful unui avocat la un asemenea caz? Avocatii interesati sunt bineveniti sa propuna o oferta...
Am fost la taxe si impozite locale, a zis casiera ca nu imi da ca probabil n-o sa accepte cei din Brasov. Am fost la Trezorerie, au zis ca ei nu se ocupa cu asta. Nu am unde sa platesc!!! #-o #-o
Daca eu fac un ordin de plata pe 120 lei in contul de timbre judiciare a primariei Brasov si iau un timbru de 0.30 ron la Posta, e bine?
Cum fac dovada platii?
Legea nr 276/2009 privind aprobarea OUG nr. 212/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru.
6. La articolul I punctul 4, articolul 19 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 19 Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti se platesc in numerar, prin virament sau in sistem on-line, in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal, debitorul. Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti pot fi platite si prin unitati bancare in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale, costurile operatiunilor de transfer fiind in [i]sarcina debitorului taxei."
Oamenii astia de la impozite si taxe locale sunt slab pregatiti iar juristii de la aceste entitati uita sa prelucreze cu ei actele normative.
M-am certat si eu la un sector in Bucuresti, ca nu aveau cunostinta de modificarea legii taxelor de timbru.Norocul meu a fost ca aveam la mine actul normativ modificator si l-am gasit la sediul acela pe consilierul juridic al entitatii care a prelucrat rapid prevederea care imi dadea dreptul sa achit taxa la sectorul de domiciliu.
Da , poti sa faci plata si prin ordin de plata in contul bugetului local. Trebuie sa atasezi ordinul de plata Timbrul judiciar il cumperi de la posta.
Si la posta poti plati in contul bugetului local daca posta face incasari pentru bugetul local
Bafta!