avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in urma unui accident ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in urma unui accident ...

am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada cat sta masina in service pe motiv ca l-am impiedicat sa exercite dreptul la munca, pt ca plateste in continuare taxele care le are de platit ... si dac nu platesc ma da in judecata si cere despagubiri pt fiecare zi...
poate castiga procesul? pot sa evit plata daunelor?

Multumesc anticipat pt pareri!
Cel mai recent răspuns: dtztz , utilizator 21:09, 31 Ianuarie 2007
Da, poate sa te actioneze in instanta...dar ca sa castige ar trebui sa si dovedeasca prejudiciul adus prin faptul ca el nu lucreaza, iar patronul ii cere sa plateasca taxele pe fiecare zi.
e pf si e autorizat
zice ca plateste impozit la stat pe o suma fixa chiar dac are incasari fie ca nu
si dupa cum ii calculeaza statul impozit asa o sa ceara si el despagubiri ... cca 500ron pe zi
nu cred ca plateste el atat la stat.......cat iti cere el despagubiri 500 lei/zi.#-o
Statul ii impoziteaza venitul pe care el l-a declarat...in declaratia lui de impozitare a specificat ca va avea venituri in valoare de .........lei/an.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
bine el a dat un exemplu de calcul cum ii calculeaza impozitul statul ... el vrea 500/zi adica el atat ar avea profit pe zi ..si din care incep cheltuieli, impozit ..bla, bla
m-am interesat .. si intredevar taximetristii independ platesc impozit lunar la o suma fixata de stat si nu declarata de fiecare.

in fine .. cam de aici a scos el suma .. probl e dac poate sa castige la proces sau nu? si dac castiga si nu primeste despagubiri cat vrea el probabil mie o sa mi se imputa celtuieli de judecata ... cam la ce valoare se ridica acese cheltuieli intr-un astfel de caz?

Alte discuții în legătură

Daune morale!! dtztz dtztz Pot cere judecatorului sa stabileasca cuanumul daunelor morale? Sunt proprietarul unui taxi iar pe perioada cat masina a stat in service pt reparatii (4 ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident ... dtztz dtztz am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident ... dtztz dtztz am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada ... (vezi toată discuția)