avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale!!

Pot cere judecatorului sa stabileasca cuanumul daunelor morale?
Sunt proprietarul unui taxi iar pe perioada cat masina a stat in service pt reparatii (4 saptamani) as vrea sa cer aceste daune soferului care a provocat accidentul (ma aflam la semafor iar acesta nu a respectat dist corespunzatoare). Deci nu ma refer la daune pt reparatia masinii ci la banii pe care nu i-am putut obtine datorita accidentului.
Cel mai recent răspuns: dtztz , utilizator 12:08, 13 Februarie 2007
:)) alea nu-s daune morale
Poti obtine in masura in care le poti dovedi. Nu poti sa-i ceri judecatorului sa aprecieze cat ai fi castigat tu
bine .. nu ma pricep .. dar pot cere niste despagubiri?
Da, dar numai daca poti dovedi ca ai fi castigat atat cat zici tu. Deci tu stabilesti suma, o dovedesti , judecatorul apreciaza, si hotaraste.
cum sa dovedesc? cu incasarile din alte luni? cu pareri ala altor soferi? representanti de pe la camera taximetristilor?
Statul imi ia impozit pt o suma de cca 8000 ron fie ca fac banii asti fie ca nu
16 % la 8000 ron pe an

Alte discuții în legătură

In urma unui accident ... dtztz dtztz am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada ... (vezi toată discuția)
Despagubire in urma unui accident mihapep mihapep Buna ziua In decembrie 2014 sotul meu a facut un accident cu masina personala. A lovit din spate un taximetrist care a oprit in dreptul liniei continue fara ... (vezi toată discuția)
Daune accident vasiii vasiii Buna ziua. Am avut la inceputul lunii decembrie un accident in cluj, in care am lovit 3 masini de taxi care stationau (nimeni nu a fost ranit). Din pacate, ... (vezi toată discuția)