Am urmatoarea intrebare.
Sunt casatorita cu un cetatean strain (UE), casatoria a avut loc in tara respectiva. Impreuna avem un copil minor, nascut in RO iar sotul are un copil din prima casatorie, copilul este cetatean strain.
Impreuna am cumparat o proprietate aici in RO. De comun acord cu sotul am dori ca toate bunurile noastre viitoare sa-i revina copilului pe care il avem impreuna. In acest sens am fost la un cabinet notarial pentru a ne informa ce posibilitati exista. Acolo am fost sfatuiti sa facem si testament si donatie in favoarea copilului nostru. In acelasi timp ni s-a explicat si faptul ca atat testamentul cat si donatia pot fi atacate. Tot de la cabinet ni s-a spus ca exista posibilitatea ca in cazul copilului din casatoria anterioara a sotului(dat fiind faptul ca e cetatean strain) sa nu se aplice aceeasi lege din RO sau cel putin pentru bunurile dobandite in RO si anume in sensul ca s-ar putea sa nu beneficieze automat de bunurile noastre si ca s-ar putea sa se tina cont de legislatia din tara respectiva in cazul in care este diferita decat in RO. Stie cineva daca este adevarat si care ar fi situatia?
Si inca o intrebare, daca atat testamentul cat si donatia pot fi atacate mai are rost sa le facem? Exista totusi ceva avantaje?
Exact.
De aceea am si am incercat sa va explic ca e bine sa faca testamentul.
Deci exista sansa sa nu fie atacat.
Apoi, dupa implinirea varstei de 18 ani de catre minor, faceti un act de vanzare-cumparare sau contract de intretinere, vedeti atunci. Dar macar sa fie asigurat ca exista testamentul.
Intrebare
miha2
Buna ziua ,
Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva.
Sunt casatorita si avem impreuna cu sotul 1 copil. Sotul are din prima casatorie 3 copii. De prima ... (vezi toată discuția)