avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ca Administrator al unei firme pot depune in instanta ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ca Administrator al unei firme pot depune in instanta "personal" intampinare la o chemare in judecata?

Ca Administrator al unei firme pot depune in instanta "personal" intampinare la o chemare in judecata? Este vorba de o somatie de plata si sincer chiar am de gand sa platesc insa mai am nevoie de timp. Partea proasta este ca nu imi pot permite un avocat de aceea si intrebarea mea si bineinteles cum se face acea intampinare?!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:47, 30 Martie 2010
Buna ziua.
Puteti depune cererea si dvs.daca nu aveti avocat .Daca aveti si dvs.pretenţii referitor la reclamant,puteti depune o data cu întâmpinarea şi o cerere reconvenţională referitor la aceste pretenţii.
Modelul este ca o cerere făcută către preşedintele instanţei,în care menţionaţi capătul de cerere,adică obiectul,după aceea motivele de fapt(adică ce doriţi) şi apoi motivele de drept adică legea în baza căreia faceţi aceste două cereri .
Motivele de drept sunt Codul civil şi Codul de procedură civilă.
Dacă nu doriţi să fiţi de faţă la şedinţa de judecată,puteţi menţiona în cerere ,,ca judecata să se facă şi în lipsă " pentru a nu fi amendată pentru neprezentare .
Dvs.scrieţi în aceste cereri ce doriţi concret,că instanţa chiar dacă nu scrieţi corect articolul de lege,apreciază şi încadrează singură articolul de lege funcţie de ce doriţi să spuneţi.
Să ştiţi că în justiţie funcţionează pentru cei ce nu-şi permit un avocat şi principiul asistenţei juridice gratuite.Întrebaţi la Tribunal de acest lucru.
Succes.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Multumesc mult pentru raspuns....ideea este ca eu nu doresc decat o amanare in asa fel incat sa strang banii pe care ii datorez. Sunt perfect de acord cu cei ce ma cheama in judecata, este dreptul lor, vreau sa imi platesc datoria, nici nu concep altfel insa mai am nevoie de timp. Exista un model anume de redactare a intampinarii?
Vă trimit prin mesaj un model .Nu stiu daca este cel mai bun.
În modelul trimis scrie că solicitaţi ,,respingerea" acţiunii reclamantului.Nu e obligatoriu,dvs,.puteţi şi să vă însuşiţi pretenţiile lui -se cheamă achiesare-,adică sunteţi de acord..Dar mare atenţie.
Succes.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Ok am inteles ideea insa totusi daca ma prezint la primul termen si solicit o amanare mai trebuie sa fac intampinarea?
Cred ca le puteti face pe amandoua deodată .Nu văd ce probleme ar fi .Oricum, întâmpinarea o veti face,dacă nu atunci,poate mai tărziu .

Alte discuții în legătură

Citatie ...ajutor!! dimitris dimitris Am primit acasa o citatie in calitate de debitor in proces cu asociatia de proprietari in calitate creditor pentru [b]Fond[/b] [b][u]-somatie de plata[/u][/b] ... (vezi toată discuția)
Intampinare la somatie de plata maque maque Buna seara, In urma cu cateva zile am primit o somatie de plata cu privire la o creanta pe care firma al carui administrator sunt o are fata de un ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de proprietari deeaforu deeaforu Buna ziua, As avea o intrebare legata de un proces cu asociatia de proprietari. Am fost dati in judecat pt neplata datoriilor si am primit o citatie de ... (vezi toată discuția)