Ca Administrator al unei firme pot depune in instanta "personal" intampinare la o chemare in judecata? Este vorba de o somatie de plata si sincer chiar am de gand sa platesc insa mai am nevoie de timp. Partea proasta este ca nu imi pot permite un avocat de aceea si intrebarea mea si bineinteles cum se face acea intampinare?!
Stimate domn,
Daca dvoastra doriti doar amanarea solutionarii dosarului, la ce bun sa depuneti intampinare?
Nu uitati ca pe somatia de plata, recunoasterea debitului duce la admiterea cererii fara discutie, chiar si in parte, pentru suma recunoascuta.
Sfatul meu este sa trimiteti prin fax sau sa depuneti prin Registratura, la instanta, pt a fi depusa la dosar pentru primul termen, o cerere de amanare in vederea angajarii unui avocat sau pt oricare alt motiv cat de cat plauzibil, in temeiul art. 156 CPCv.
La cel de-al doilea termen va prezentati personal in instanta si, spasit ;) solicitati instantei sa va mai acorde un ultim termen in vederea solutionarii litigiului pe cale amiabila sau pt o eventuala esalonare a datoriei.
In aceasta privinta Ordonanta 5/2001 are prevederi exprese la art. 4 iar OUG 119/2007 la art. 7.
Daca dvoastra considerati ca puteti "sadi" cea mai mica urma de indoiala cu privire la debit, cererea va fi inadmisibila, deci formulati intampinare prin care sa contestati debitul.
Va trebui totusi sa faceti dovada in fata instantei, printr-o delegatie-imputernicire din partea firmei, din care sa reiasa ca sunteti administratorul societatii aflate in discutie si ca sunteti imputernicit de catre Societate, sa reprezentati interesele acesteia, in fata instantei, in cauza (nr. dosar, judecatorie, termen etc.) - in situatia in care va veti prezenta personal...
Citatie ...ajutor!!
dimitris
Am primit acasa o citatie in calitate de debitor in proces cu asociatia de proprietari in calitate creditor pentru [b]Fond[/b] [b][u]-somatie de plata[/u][/b] ... (vezi toată discuția)