avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de delapidare

Sunt acuzat intr-un dosar penal pt. delapidarea sumei de 45000 lei si de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Mi-am recunoscut vina in fata comisarului care a instrumentat cazul meu. Dosarul meu a fost trimis la procuratura de 35 zile. M-am prezentat la procuratura sa intreb de situatia dosarului si mi s-a raspuns ca nu este luat de nici un procuror. Unde trebuie sa ma adresez deoarece am un contract de munca in strainatate pe care l-am intrerupt ca sa ma pot prezenta pentru declaratii si pe data de 15 aprilie trebuie sa ma prezint la locul de munca.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 07:49, 30 Martie 2010
Si eu zic la fel. Trebuie avocat care sa tina legutura cu procurorul. Astfel ca in momentul in care o sa fie preyentarea se va preyenta si gata. Oricum, in fata instantei conteaza daca te-ai sustras sau nu. Asadar daca poti sa dovedesti ca ai fost la munca nu cred ca e un "bai" asa mare
Se pot face motivari foarte profunde dar pana una alta nu stiu daca ar avea sens sa stie procurorul ca pleaca din tara, mai ales ca trebuie stiut si cat timp va fi plecat.
Din punctul meu de vedere nu se poate vorbi despre o sustragere dar pot aparea indicii care sa intarzie finalizarea dosarului penal, ceea ce i-ar putea crea probleme nu tocmai placute...
O alta problema este aceea ca trebuie sa anunte schimbarea domiciliului...adica are aceasta obligatie juridica:)
Si uite asa se invarte treaba...:)

avocat Claudiu Lascoschi
Daca nu are nici-o interdictie, poate merge linistit unde vrea...chiar daca afla procurorul!
Obligatoriu avocat penalist f. bun! Suma nu este chiar f. mare dar infractiunea....este "grea".
Atat timp cat isi angajeaza un avocat si se prezinta in fata organului de up ori de cate ori este chemat, nu este nici-o sustragere.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
asta asa e. Insa depinde mult de procuror sau instanta cum interpreteaza. Sunt unii care fac acte de cautare vreo enspe termene si alti care nu dau niciun termen tocmai datorita acestei obligatii.

Si mai e si faza draguta cu domiciliul ales pt comunicare pe undeva prin Haiti... Dar corect... cine stie de ce nu ii convine procurorului si face totul mai complicat decat este...

@gabriela.
Nu a zis nimeni ca nu poate sa mearga ci ceea se considera ca e mai bine.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
dorians, utilizator
Ei, nu serios!
Cu exceptia lui Claudiu , toti au spus ca "nu-i da voie" procurorul sa plece..sau "sa nu afle procurorul", sau.....etc. !
Uneori..."consideratiile" sunt atat de eronate....

E singurul post in care dau o replica oarecum in afara topicului. Dar promit ca e singura!

Alte discuții în legătură

Are dreptul sa paraseasca tara? Mica-Maria Mica-Maria Dosar penal : fals in inscrisuri private. Pentru obtinerea unui imprumut la CAR a falsificat semnaturile girantilor. Cei trei giranti au depus plangere penala ... (vezi toată discuția)
.... marinutzu marinutzu buna ziua! numele meu este Buse Victor Marian am facut o prostie ...mai mare decat mine ...intr-o seara impreuna ca alti prieteni am plecat la o mica plimbare ... (vezi toată discuția)
Prezenta pe perioada procesului Silvia  Aldea Silvia Aldea In situatia in care pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie se afla un dosar in cadrul caruia o persoana este cercetata pentru abuz in serviciu, iar cauza nu ... (vezi toată discuția)