avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa cer repunerea dosarului pe rol.ce fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa cer repunerea dosarului pe rol.ce fac?

sunt implicat intr-un dosar de fond funciar ca intimat .Recurentul nu a avut alta treaba decat sa decedeze.Urmasii lui nu s-au invrednicit decat sa depuna certificatul de deces fara sa indeplineasca cererea instantei de recurs de a depune anexa cu mostenitorii.Drept urmare s-a suspendat judecata.Nu am primit nici de la tribunal motivarea suspendarii judecarii.Nici nu stiu daca o voi primi-o Mostenitorii nu vor sa ridice de la primarie anexa.Primaria nu vrea nici mie sa mi-o dea.Am ajuns eu sa rog mostenitorii sa depuna anexa la tribunal.In asemenea situatie nu stiu ce sa fac.Vreau sa ies odata din situatia asta de nesiguranta si de a fi dependent de ei cu atat mai mult cu cat instanta de fond mi-a dat o sentinta favorabila.Cerere de repunere pe rol a dosarului stiu sa o redactez dar intuiesc ca motivele suspendarii nu au disparut.
Cod procedura civila art 245 Judecata reincepe 1-prin cererea de redeschidere facuta de una din parti,cand ea s-a supendat prin invoirea partilor sau prin lipsa lor
aici s-a suspendat ptr lipsa dovezii de mostenitor..trebuie scos certificat de grefa, eventual si copie de pe incheierea de suspendare si cu aceste acte va duceti la primarie cu cerere scrisa prin care solicitati dovada celor ce au calitatea de ascendenti sau descendenti in viata a recurentului defunct..dar daca acestia nu au dezbatut succesiunea, doar simplul fapt ca au vocatie succesorala nu inseamna ca si accepta mostenirea..si ca atare, intri intr-unc erc vicios.. ca ti se cere sa indici pe cei care au acceptat mostenirea si continua in locul recurentului procesul
In concluzie sa inteleg ca sunt la mana lor?chiar trebuie sa le cer mila?Am uitat sa mentionez ca in proces sunt parti inclusiv comisia locala si judeteana de fond funciar.Acest lucru imi poate fi de folos?
opinia mea este sa scoateti acele acte si sa repuneti cauza pe rol..dar cum nu cunosc dosarul, eu zic sa va consultati cu aparatorul dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimat-reclamant ,recurs-suspendare cristina/BZ cristina/BZ M-am judecat,Am castigat in prima instanta.Partea adversa a cerut recurs.Dupa primul termen am aflat ca a decedat. Unul din mostenitorii acestuia a depus ... (vezi toată discuția)
Intimat-reclamant ,recurs-suspendare cristina/BZ cristina/BZ m-am judecat,am castigat in prima instanta.partea adversa a cerut recurs.dupa primul termen am aflat ca a decedat.unul din mostenitorii acestuia a depus ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată plătite de moștenitor radu16 radu16 buna dimineata ... mama mea a avut un proces de revendicare imobiliara . La instanta de fond , i a fost respinsa cererea , cu cheltuieli de judecata .A ... (vezi toată discuția)