avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Recuzarea expertului judiciar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Recuzarea expertului judiciar

Buna ziua.
Am cerut de la judecatorie recuzarea expertului judiciar, care a fost numita de executorul judecatoresc pentru avaluarea unei imobil pentru executare silita. Motivul recuzarii este ca acest expert a mai dat o parere in aceasta pricina.
Am informat expertul in legatura cu cererea de recuzare, dar ia nu a luat in seama si fara sa mai faca masuratori la fata locului a facut lucrarea, pe baza carui executorul continua demersurile pentru executare.
Procesul in legatura cu recuzarea expertului va fii mai incolo, ce pot sa fac in acest caz?:(
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:40, 2 Aprilie 2010
Conform art.204 c.pr.civ.,experii se recuza din aceleasi motive ca si judecatorii,recuzrarea urmand a fi formulata in termen de 5 zile de la numirea expertului"daca motivul ei exista la aceasta data;in celelalte cazuri termenul va curge de la data cand s-a ivit motivul de recuzare"
Cererea de recuzare este adresata instantei si este solutionata in sedinta publica.

Cred ca ar trebui sa detaliati mai bine motivul recuzarii pentru a primi sfatul necesar,la obiect,urmand astfel sa indicati in ce consta acea"parere"pe care a mai dat-o expertul initial desemnat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza - acelasi expert pentru doua cauze? Matist Matist Buna seara. Daca poate sa ma ajuta cineva cu un raspuns Acelasi expert care a facut o lucrare la o dezbatere succesorala, mai poate sa faca o ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica - pot recuza expertul? Matist Matist Buna ziua. Am si eu o itrebare, daca poate sa-mi raspunda cineva. Cererea de recuzare a unui expert, la o evaluare pentru executare catre cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti o_zonne o_zonne Faptul ca reclamantul face obiectiuni la o expertiza judiciara care a fost considerata de el partinitoare pentru ca nu se tine cont si de obiectivele sale ... (vezi toată discuția)