Buna ziua as dori sa stiu daca pot amina pe o perioada de 7 luni un recurs la un proces deoarece sunt plecat din tara cu un contract de munca.Va multumesc
Daca recursul este deja pe rol, se poate cere suspendarea judecarii doar in baza acordului ambelor parti (recurent si intimat). Se va repune pe rol la cererea oricareia dintre parti.
In caz contrar, daca dvs nu va prezentati dar se prezinta cealalta parte, se continua judecata recursului.
Recursul nu este pe rol deoarece nu am primit decizia prin posta.In momentul cind voi primi decizia am inteles caci am termen 15 zile pt a deschide recurs.Am inteles caci am posibilitate sa ma adresez cu o scrisoare catre presedintele curti in care sa explic si sa atasaz un document ca sunt plecat din tara pe o perioada si ca doresc aminarea recursului deoarece eu sunt in situatia de a deschide recurs.
Termenul este de 10 zile pentru exercitarea recursului, in cazul litigiilor de munca si incepe sa curga de la data comunicarii hotararii pronuntate de instanta de fond.
Nu cunosc nici un temei legal care sa va indreptateasca sa primiti amanarea procesului pentru faptul ca sunteti plecat din tara.
Daca nu declarati recursul in termenul legal, veti fi decazut din dreptul de a mai declara recurs, in felul acesta sentinta de fond ramanand definitiva si irevocabila si, pe cale de consecinta, executorie.
Puteti lasa o procura judiciara unei persoane prin care sa declare recurs in dosarul nr..., sa va reprezinte, sa poata angaja un aparator, etc.