avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Valabilitate dovada reparatie pentru ITP. Am voie sa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Valabilitate dovada reparatie pentru ITP. Am voie sa circul sau nu?

Am nevoie de putin ajutor de la cei din domeniu.

Am fost sa fac itp-ul acum vreo o saptamana. Nu mi l-a dat, mi-a dat sa schimb pivotii in 30 zile. Ok, no problem, rezolvam. Insa azi ma hotarasc sa schimb placutele, urmand sa las pivotii (cu tot cu bascula, long story) dupa sarbatori. Bun, schimb placutele, imi zice baiatu' de la service sa nu franez tare cca 200 km.

In drum spre casa, semafor galben, musc nitel frana, vad ca nu ma opresc, trec. Tanti Garcea ma trage pe dreapta, ii dau actele + dovada de 30 zile cu itp-ul. Ma ia tare, imi zice ca nu exista nici o dovada de 30 zile, e doar una de 15 zile, etc. "Mimi, mi-a zis Gigi de la service ca am voie sa circul. Acum cateva zile m-au oprit colegi de-ai dvs si a fost totul in regula". Nope, deja ma voia sa ma faca sa ma simt fericit ca nu mi-a luat permisul pentru trecut pe rosu (era galben, repet). Whatever, nu mi-a dat nimic pentru "rosu", mi-a dat 540 lei, 270 in 48 ore pentru ITP expirat, + confiscat talon. Am 15 zile in care tre' sa pun pivoti, dupa care imi iau talonul inapoi.

Intrebarea mea, ca restul e poveste: Aveam voie sa circul in alea 30 zile?

Multumesc. :)

PS: in drum spre casa, am oprit la rond la Alba-Iulia sa-i intreb pe politaii de acolo despre treaba asta. Raspunsul celui cu care am vorbit a fost ca da, am voie sa circul. Ceva de genul "eu nu te-as sanctiona pentru asta", nu era foarte sigur cum e 'litera legii', dar pot sa fac contestatie.
Cel mai recent răspuns: ET01 , utilizator 20:59, 6 Aprilie 2013
Art.10. - (1) Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat, precum si a celor neasigurate pentru raspundere civila pentru caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie.
(2) Constatarea defectiunilor tehnice ale vehiculelor se face de catre politia rutiera, iar verificarea starii tehnice a vehiculelor aflate în trafic pe drumurile publice se face de catre politia rutiera, împreuna cu institutiile abilitate de lege.

[ link extern ]

B-)B-)B-)
OK, stiam chestia asta. :)

La ce mi-a mai folosit dovada de reparatie? Cum se presupunea sa repar masina, daca NU aveam drept de circulatie?
Intr-adevar d-ra politista a avut dreptate. Din momentul in care ati plecat din service pana la remedierea defectiunilor nu mai aveti la dispozitie decat 15 zile. Dca le irositi cu presupuneri, atunci platiti!
Nu am irosit nimic. Ma incadram si in cele 15 zile. Ea m-a "fript" pentru faptul ca nu as fi avut voie sa circul in acel interval. Aveam voie sau nu, pana la remedierea defectiunilor? :)
Pentru defectiuni majore Dmj sau depeftiuni periculoase DP se respinge autovehiculul la ITP si aveti posibilitatea sa va prezentati in termen de cel mult 30 de zile sa se verifice daca au fost remediate defectiunile gasite si daca totul este OK, dupa ce achitati o taxa de revenire, ati trecut de ITP.
Deci termenul de 30 de zile nu este pentru a mai putea circula cu astfel de defectiuni ci pentru a nu o lua de la cap cu verificarea autovehiculului in cazul unei noi prezentari la o statie ITP si achitarea inca o data a taxei ITP.
Mimi a avut dreptate.

Alte discuții în legătură

Reținere talon pt caroserie deteriorata Alina Tudose 1 Alina Tudose 1 Bună dimineața, Am rămas fără talon din cauza unor “elemente de caroserie vizibil corodate”., fapta prevăzută la Art. 99/1/18 din OUG ... (vezi toată discuția)
Pot circula cu itp respins ? gombo25 gombo25 Am fost refuzat la ITP efectuat in data expirarii pentru defectiuni la caroserie pe care trebuie sa le repar in 30 de zile. Am primit actele reprezentand ... (vezi toată discuția)
Verificare lungu nicolae lungu nicolae mi-a expirat verificarea la masina ,am mers sa imi fac verificarea,din pacate trebuia sa revizuiesc un defept ceea ce mi sa spus ca in termen de 30 zile am ... (vezi toată discuția)