avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Va rog mult de tot sa ma ajutati.
Ma numesc Margarit Ionelia am 32 de ani si acum trec printr-un divort.
In urma casatoriei ( am fost casatoriti 12 ani ) au aparut 2 fete si am facut impreuna o casa.
Pentru a evita partajul ( costa foarte mult si nu dispun de bani ) am intrebat un notar si mi-a spus ca ar fi o buna varianta actul de donatie, sa donam casa copiilor nostri.
Intrebarea mea este : Actul de donatie va putea fi daramat de eventuali copii ai sotului ( isi va reface viata ) pentru ca eu nu mai pot face copii si din partea mea nu va mai fi nici un alt mostenitor sau poate chiar de sot , daca se va rezgandi peste cativa ani ???
VA ROG FOARTE MULT SA IMI RASPUNDETI.
AM NEVOIE DE DUMNEAVOASTRA.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Stroila , Avocat 16:13, 31 Martie 2010
Ar putea fi revocat de un viitor copil al sotului, daca acesta ar exista.
"In cazul revocarii pentru survenienta de copil, aceasta opereaza de drept (in virtutea legii), instanta de judecata avand doar rolul de a constata existenta acestei cauze de revocare. "
parerea mea este fie va intelegeti si incheiati o tranzactie fie mai asteptati pt ca actiunea de paraj este imprescriptibila
Multumesc foarte mult

Un act de vanzare - cumparare am putea face in favoarea copiilor nostri iar noi sa avem doar un drept de uzufruct ( sau asa ceva , nu stiu legile )
depinde de varsta copiilor,
mai favorabil va este un contract de intretinere, copii dobandesc nuda proprietate iar dvs aveti dreptul sa locuiti si sa beneficiati de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie, revocare , anulare... blueeyes56 blueeyes56 buna ziua, daca am donat casa ficei mele si sotului ei ca bun comun si acum el o trateaza rau si pe ea si pe copii, nu le da bani pentru mancare si e tot ... (vezi toată discuția)
In loc de partaj "preventiv" - donatie flo8200 flo8200 Nu sint in divort si nici nu intentionez sa divortez. Pentru a evita unele posibile neplaceri in cazul unui divort/partaj, eu si sotia mea am hotarat sa donam ... (vezi toată discuția)
Anulare donatie dupa vanzare Business_man Business_man Acum 10 ani am primit un teren cu casa prin donatie (fara obligatii). Acum 2 ani, am vandut terenul respectiv cu tot cu casa. Acum cateva luni, donatorul ... (vezi toată discuția)