avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... La Drept
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

La Drept

Tot am auzit pe unul sau pe altul ca dupa ce termini Facultatea de Drept (si trebuie sa stai pe langa un avocat) trebuie sa-i dai acestuia 15.000-20.000 de euro ca sa te invete,e adevarat?Si inca ceva:daca nu ai pe cineva in spate(vreo ruda ceva) e vreo sansa sa profesezi?Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: bcpi , utilizator 08:17, 1 Aprilie 2010
De unde ati auzit asa ceva???
Speculatii in legatura cu stagiatura,cu plata maestrului,faptul de a avea o ruda "in spate",au fost,sunt si vor mai fi,insa asta nu inseamna ca trebuie sa credeti tot ce se spune sau se aude.
Bineinteles ca exista sanse de a profesa ca avocat si daca nu ai nici un fel de ruda sau ceva de genul asta.
Mult succes!
In primul rand trebuie sa fii declarat "Admis" la examenul de intrare intr-un barou. Asta ar trebui sa te preocupe initial. Bineinteles ca daca ai gasit deja persoana care sa-ti devina maestru, este foarte bine.
Exista avocati care pretind eventualilor viitori stagiari sume de bani, e adevarat. Insa acestia numai maestri nu se pot numi si numai un bun exemplu de moralitate si deontologie nu pot fi.
Deci, ai grija sub "aripa" cui doresti sa te perfectionezi si formezi, deoarece aceasta perioada (de stagiatura) iti poate influenta viitorul profesional si chiar intreaga cariera.
Nu uita ca imaginea de avocat ti-o construiesti inca de la inceput si daca pleci cu un minus la acest capitol...

Inca un sfat: nu uita ca nu numai maestrul te alege pe tine, ci si tu iti poti alege maestrul.

Bafta!
av. stag. Alina Diaconu
Exact ca si la notarii publici:D
Asa e peste tot, la notari de ex.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frecventa redusa , invatamant la distanta....conteaza? crismari crismari sunt studenta la drept anul 3, primii 2 ani i-am facut la ff, iar acum m-am transferat la id. asta nu inseamnca nu nu invat, am convingerea ca studiez mai mult ... (vezi toată discuția)
Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)
Stagiatura Oana90 Oana90 Dupa admiterea in barou se poate ca cei doi ani de stagiatura sa se faca la un cabinet de avocatura din strainatate? (vezi toată discuția)