Buna ziua
Doresc un teren intravilan intr-o comuna oarecare.
Proprietarii de drept( prin act de vanzare -cumparare) au fost 2. Sot-sotie
Sotul a decedat, sotia se afla in Spania.
Au 2 copii.
Din discutiile preliminare, toti ( cei 2 copii si sotia) sunt de acord cu vanzarea acestui teren catre mine, urmand ca eu sa suport si costurile aferente acestei vanzari: cost diferite acte, taxe, succesiune,...si ce o mai fi ...
Intrebarea este cum se poate face un act de vanzare - cumparare de prevanzare ( si ce anume trebuie stipulat in el) , astfel incat, eu sa pot sa-i dau jumatate din suma negociata, si sa nu am probleme din punct de vedere juridic.( prin aceasta ma refer la faptul ca vreau ceva care odata semnat sa-mi permita recuperarea investitiei in cazul unui esec( avans, costuri aferente, investitie in reamenajare teren...) precum si sa asigur o oarecare obligativitate din parte lor , ca odata ce au intrat pe acest drum sa mearga pana la capat.
Avand in vedere ca este un proces de durata( lipsa succesiune) , ma sperie faptul ca se pot razgandi peste ceva vreme si pot pierde banii, (avand in vedere ca eu sunt singurul care aduc venit in casa )
Va multumesc.
Situatia nu este atat de simpla pe cat pare! In primul rand , pentru a se putea semna un antecontract de vanzare cumparare in forma autentica (la notar) trebuie dezbatuta succesiunea dupa sotul decedat! In baza certificatelor de mostenitor se poate semna antecontractul de vanzare cumparare!
Referitor la acel vecin , daca nu doreste sa mute acel gard pe cale amiabila atunci va trebui sa-l dati in judecata sau sa faceti plangere penala pentru tulburare de posesie si construire gard ilegal , fara autorizatie de construire ,afectand o parte din terenul dvs (viitor al dvs):D
Succes!