avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate ~stapuv~

Activitate ~stapuv~

Răspuns la discuția Rabla plus persoane juridice
[ link extern ]

Cititi bine ghidul ... si aveti grija cum trimiteti dosarul ... daca va lipseste ceva vi-l respinge.
In ghid scrie si ce trebuie sa contina dosarul si cum trebuie aranjat dosarul ... opisat ..etc
Problema este ca prima data va trebui depusa o cerere tot la AFM pentru eliberarea unui Certificat fiscal --- asta dureaza cam 10 zile lucratoare. Si dupa dosarul inclusiv certificatul il trimiteti tot la ei ... asta dureaza cam 1 luna.

In ghid o sa gasiti si ecobonusul care se da.

Pentru SRL : Articolele care se aplică operatorului economic cu personalitate juridică, inclusiv institutul de cercetare-dezvoltare care își desfășoară activitatea în regim economic sunt art. 37, art. 38 si art. 46.

La articolul 38 sunt prevăzute documentele necesare, care se depun pentru analiză la Administrația Fondului pentru Mediu, conform art. 46, în interiorul sesiunii de depunere a dosarelor.
Răspuns la discuția Concediu medical
Nu ai inteles ce vroia angajatorul ... ea sa aduca CM si sa mearga in continuare la servici .... ca sa recupereze el ceva bani ... :)

Nu aveti ce sa platiti d-voastra. Daca pe timpul sarcinii va simtiti rau vorbiti cu ginecologul d-voastra si puteti lua concediu de risc maternal. Mai aveti dreptul la concediu pre/postnatal, asta e de 126 zile dar trebuie luate obligatoriu 42zile dupa ce nasteti.
Pai daca mergeti la ITM si reclamati ei trebuie sa va dea un raspuns cu privire la solutionarea reclamatiei favorabil sau nu. Daca d-voastra stiti ca cei de la ITM fac un abuz, vorbiti cu un avocat si ii reclamati si pe ei mai departe. Faceti reclamatie la Ministerul muncii. Pana la urma tot se rupe firul .... ca sunt interese si sta altul la coada sa devina sef la ITM la d-voastra ....

Eu nu i-as lasa ... m-as lupta cu ei si pentru 1leu ... sunt bani munciti de mine si nu o sa permit la nimeni sa isi bata joc de ei .... daca am dreptate.
Termenul legal este de 30 zile sa va raspunda. Si de raspuns o sa va raspunda. Daca nu sunati la ei si intrebati de reclamatie.

Scoaterea din garantie este normala daca au declarat soc mecanic. Dupa un soc mecanic nu se poate spune ce fel de probleme pot aparea.

Problema cea mai mare este ca nu stiu in ce conditii puteti d-voastra sa demonstrati ca nu a fost soc mecanic.
Da probabil ca nu va mai pot da amenda, acuma depinde cum demonstrati cand a fost construit?

Dar in legalitate nu sunteti nici acum.
Mergeti pana la primarie si cereti intrarea in legalitate. Dar vedeti ca va trebui sa platiti mai mult decat face acea marire la balcon. Avize, expertiza etc ...
Dar eu nu va recomand, primaria daca o sa fie sesizata va trebui sa ia masurile legale, adica sa va puna sa intrati in legalitate sau sa va dea in judecata ca ati construit fara autorizatie caz in care daca castiga si se prea poate o sa fiti obligat sa il demolati si sa aduceti blocul la stadiul initial pe banii d-voastra.
Sa stiti ca si pentru un aer conditionat sau sarma de rufe trebuie autorizatie, pare ireal dar asa trebuie.

Firma care va reabilita blocul daca a contractat 1000mp si in realitate sunt cu 5mp in plus sa stiti ca nu o sa faca cei 5mp din banii lor.

De taiat balconul nu are voie nimeni sa il taie ... doar dupa o decizie data de instanta.
Răspuns la discuția Program de lucru legal sau nu?
In nici un caz -- saptamanal trebuie sa aveti 2 zile libere
Codul muncii:
Art. 137. [repausul saptamanal]
(1) Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).
Răspuns la discuția Proprire pe cont
NU.

Sa inteleg ca va intra salariul direct pe card, si banca va retrage din acesti bani 1/3.
Daca asa este situatia pentru a nu va trage si firma bani trebuie sa aduceti o instintare de proprire de la banca pentru a anunta firma ca banca va trage banii ... sau invers de la firma o adresa carte banca cum ca firma o sa va retraga banii.
Chiar daca o sa va retraga firma banii, contul/cardul va ramane blocat si trebuie anuntat pentru fiecare deblocare, orice bani intra acolo inafara de salar banca ii va propri.
Răspuns la discuția Indemnizatie + alocatie
60zile lucratoare de la nasterea copilului pentru indemnizatie (art.23 din HG52/2011)
Răspuns la discuția Construcție
Legat de demolare - legal va trebuia o autorizatie de demolare ... in conditiile date nu cred ca se mai pune problema emiterii uneia, eventual declarati ca era atat de veche si rea incat s-a daramat singura.

Legat de constructie - vedeti pe siteul INSPECTORATUL DE STAT ÎN CONSTRUCȚII la sectiunea autorizari diriginti de santier, registrul dirigintilor de santier, si cautati un diriginte de santier din jud d-voastra care sa fie autorizat in domeniul: constructii civile clasa de importanta de la B la D. Dirigintele de santier o sa va poata indruma ce trebuie facut mai departe.

Ca si idee, trebuie scoasa autorizatie constructie, facut proiect (depinde in ce stadiu de construire este) si acuma daca e construita expertiza tehnica.

Pot sa va mai spun ca sigur, dar sigur expertul o sa va dea niste consolidari la casa. Daca nu ati avut proiect (oamenii chiar daca au proiect) sigur la armare ati armat mai putin decat e necesar. Se poate sa va asteptati si la niste subzidiri daca nu sunt destul de adanci fundatiile.

De demolat nu poate nimeni sa o demoleze decat dupa ce va da in judecata si se termina procesul definitiv, pana atunci puteti face sa intrati in legalitate.
Răspuns la discuția Indemnizație copil
Si indemnizatia este un drept nu o obligatie, adica este dreptul d-voastra sa beneficiati de ea nu obligatia statului sa v-o dea. Daca d-voastra nu v-ati ocupat sa depuneti niste acte in termenele legale atunci se considera ca nu aveti nevoie de banii aia. Statul nu are nici un interes sa va dea niste bani daca nu ii vreti.
Indemnizatie ati fi luat pentru 2 ani fara 42zile concediu postnatal, daca dupa un an de la nastere ati fi dus dosarul ati fi luat doar pentru perioada ramasa nu si anterior ... sunt si in legea asta niste termene in care trebuie depuse dosarele.


Ionut.ion a scris:

Din 2006 pana acum...s-au cam prescris eventualele datorii...