avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua. Am fost oprit de politie in 25 ianuarie 2020 si testat cu alcool testul cu rezultatul 0,41 mg/l aer expirat. Dupa recoltarea probelor de sange s-a dovedit a fi o alcolemie de 2,18 mg/l in sange la prima proba si 1,86 mg/l cea de-a doua. Credeti ca o expertiza pentru aparatele de la IML ar fi oportuna? Mie persona limi pare ca este o diferenta foarte mare intre aerul expirat si sange.
Daca cer expertiza si se dovedeste ca totul este in regula ma va afecta cu ceva la proces, in ideea in care eu imi recunosc greseala doar ca vreau sa fiu sigur de rezultate.
As ma dori daca se poate sa imi spuneti cam ce pedeapsa as putea lua pentru fapta mea (aproximativ) in conditiile in care aceasta este prima mea abatere in toti cei 39 de ani de viata. Mi-a luat avocat dar in conditiile pandemiei actuale nu am mai ajuns nici la politie pentru declaratie.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:06, 21 Aprilie 2020
Buna ziua,
Decat sa platiti o expertiza la aparatele de la INML mai bine platiti un avocat si cumparati-va o VALIZA MARE ca sa va incapa cat mai multe bunuri la penitenciar.
Aparatele de la INML sunt expertizate metrologic fff des.
Da v-ar afecta pentru ca l-ati supara si mai rau pe jude si s-ar putea, vazandu-va ca insistati in nerecunoasterea si neregretul faptei sa se orienteze nu spre jumatatea inferioara a pedepsei ci spre maxim.
Bună seara,
Credeți că este caz de pușcărie??? Ma speriați. Eu imi recunosc si regret fapta, dar diferența între etilotest si analiza sângelui este foarte mare, de cinci ori si ceva, nu pare suspect?
Ati consumat alcool si v-ati urcat la volan imediat? cat durat intre depistare si prelevare?
Am băut 3 beri în decurs de 3 ore si apoi m-am urcat la volan. A trecut o oră din momentul în care am suflat in etilotest până a fost prelevata prima probă de sânge și apoi încă o oră până la a doua. Am consumat berile în intervalul orar 17 - 20. Ar trebui să menționez că în aceași zi am mai consumat 3 beri în intervalul orar 9 -12.
Credeți că este caz de pușcărie sau as putea primi cu suspendare si sa fiu pus sub supraveghere? Nu prea obișnuiesc să consum alcool dar aceea a fost o zi mai specială pentru mine, ceea ce s-a dovedit a fi un coșmar din cauza idioteniei mele.
Daca nu sunteti recidivist, nu ajungeti la puscarie.
Ce cantitate avea sticla de bere?
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Refuz etilotest, accept probe biologice therider109 therider109 Buna seara, Am tot cautat un raspuns pe forum, dar nu l-am gasit. In urma cu doua seri, varul meu a condus masina. A fost oprit de un echipaj de politie, el ... (vezi toată discuția)
Rezultatul dat de inml pentru alcoolemie este exagerat de mare față de cel al alcooltestului. cum e posibil așa ceva? DANIEL LUPU DANIEL LUPU Bună ziua. Am o rudă care consumase o doză de bere de 0,5 ml(ora 11:00) , sa urcat la volan, in drum spre casă (ora 13:00) a fost oprit de poliție și ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie, declarații la începerea urmăririi penale. la ce să mă aștept, ce trebuie să declar? nikeni nikeni Buna ziua. Am avut alcoolemie in sange 0.85 iar peste o ora 0.65. Am fost acum sunat si informat ca mi-a inceput urmarirea penala si s-a dispus recalcularea si ... (vezi toată discuția)