avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rezultatul dat de INML pentru alcoolemie este exagerat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Rezultatul dat de INML pentru alcoolemie este exagerat de mare față de cel al alcooltestului. Cum e posibil așa ceva?

Bună ziua. Am o rudă care consumase o doză de bere de 0,5 ml(ora 11:00) , sa urcat la volan, in drum spre casă (ora 13:00) a fost oprit de poliție și a fost testat cu alcooltestul. A ieșit 0,37 la mie ,a suflat fără să vadă dacă este de la zero aparatul. A fost obligat să meargă la spital pt. probe de sânge, in jur de ora 17:00.In acest timp mașină a fost luată de tov. Polițist și dusă să facă ITP, cerând-ui 100 de Ron.

La spital ia fost luat doar o dată sânge, când a venit rezultatul era de 1,1 la mie ( de trei ori ), făcând-ui proces penal. După doi ani a câștigat procesul fiind achitat, procurorii,iau făcut apel la tribunal,iar după o altă expertiză cerută de tribunal , la inml Iași, după calculele lor au ieșit la sânge 1,45 la mie...????,aproape de 4 ori.. Este posibil așa ceva? .are ADN de extraterestru ?

Persoana in cauza are 67 ani 1,68 cm și 64 kg
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar in situatia in care persoana depistata are o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligată să se supună recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge. Nu inteleg de ce a mers la INML pentru prelevare....
A solicitat persoana in cauza recoltarea?

Bună seara. Cam târziu am văzut răspunsul dat de dvs.,mulțumesc.La analize de sânge la spital a fost obligat să meargă de tov. Milițieni.cum am spus, în timp ce era la spital unul din tov. a luat mașină în cauză și după spusele lui a fost dusă la ITP,(ITP fiind valabil) cerând-ui rudei mele 100 ron,.dupa ce iau luat sânge ,au oprit permisul de cond.si iau dat dovadă de circulație 15 zile. Și cheile mașinii. Dat fiind că era 0,37 la mie nu trebuia să îl ducă.. a primit citație acasă că are dosar penal,cu un art.de ...conducere auto neînmatriculat....? 1 rezultat la sânge era...1,1 la mie,. al doilea la inml Iași. .1,45 din sângele luat acum doi ani . Are sentința pe 11 oct 2019 la curtea de apel Bacău după 2 ani de procese. Cred că este un abuz făcut de poliție,
chiar și de judecători și procurori.
Nu cunosc legile ? Trebuia sanctionat pt. 0,37 la mie... Mafia din Romania Exact cazul .......Dincă. Ce mai poate face ? Fiind ultimul termen? La judecătorie a fost achitat,.... Aștept un răspuns. Mulțumesc din nou.
Discutati cu un avocat ce se poate face. Trebuie consultat dosarul pentru o opinie juridica.
Din ce povestiti dvs, e clar ca s-a facut un abuz.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan lukyluke22 lukyluke22 am fost oprit de politie si am fost depistat cu 0,61 alcool pur in aer expirat banuiesc ca la sange nu v-a iesi mai mult de 0.80 mg/l ce se intampla daca e sub ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am consumat alcool până la 7 dimineața,după am ... Gabriel890 Gabriel890 Bună ziua.Am consumat alcool până la 7 dimineața,după am dormit până la 12.La 14 00 mi a ieșit 0,11 în etilotest.Mentionez ca am fost la inml in jur ... (vezi toată discuția)