avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto fara contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto fara contract de vanzare-cumparare

Buna ziua, in 2014 am vandut un autoturism insa nu a fost radiat de la primarie si m-am trezit cu impozit de plata ptr el. La primarie mi-au spus ca doar cu actul de vanzare-cumparare se poate radia. Intre timp eu am pierdut contractul si nici cumparatorul nu il mai are. Aveti idee ce se poate face in cazul acesta, pentru a putea radia masina?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:46, 30 August 2023
Buna ziua,
Ideal ar fi sa recuperati contractul de vanzare-cumparare. Noul cumparator nu si-a inmatriculat autoturismul pe numele lui? In caz afirmativ, exista o copie depusa la serviciul inmaticulari.
Pe de alta parte, in ceea ce priveste impozitele datorate pentru o perioada mai mare de 5 ani, ar trebui sa procedati la contestarea acestora intrucat este posibil sa fie prescrise deja.
In masura in care nu aveti nicio posibilitate de recuperare a contractului, va puteti judeca cu noul proprietar pentru a se constatat transmiterea dreptului de proprietate. urmand a folosi hotararea astfel pronuntata in fata autoritatilor fiscale.
Puteti radia vehiculul si fara document de instrainare
Contactati birou notarial solicitati incheiere declaratie pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept vehiculul cu datele de identificare xxx instrainat la data yyy numitului zzz
In baza declaratiei solicitati la autoritatea fiscala teritoriala radierea auto pe proprie raspundere
Autoritatea fiscala va dispune radierea auto de pe rol fiscal dupa achitarea integrala a debitelor in evidenta
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere fiscala autotutism eddie2002 eddie2002 Buna ziua! Am vândut un autoturism în anul 1993 cu contract de v/c, dar societatea care a intermediat vânzarea a trecut că și cum eu a-și fi depus ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! acum ceva timp am vândut un autoturism pe o declarație ... Iusein Iusein Bună ziua! Acum ceva timp am vândut un autoturism pe o declarație de mana, iar această persoana a vândut masina altuia, ideea este că în ziua de azi ... (vezi toată discuția)
Radiere auto LidiaStoicu LidiaStoicu Imi puteti da un exemplu de cerere pentru radierea unui autoturism din circulatie? Am vandut acum 4 ani un autoturism,am facut contract,actele originale le-am ... (vezi toată discuția)