ACCES GRATUIT
CSM cere mai multe sporuri, in viitoarea lege unica de salarizare
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a adresat cate o scrisoare premierului Emil Boc, ministrului Muncii, Marian Sarbu, si ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, prin care le aduce la cunostinta observatiile legate de noua grila de salarizare, continand, totodata, si alte propuneri privind nivelul sporurilor salariale in viitoarea lege unica a salarizarii personalului bugetar.
Articolul continuă mai jos
Propunerile CSM se refera la includerea unor noi sporuri in indemnizatia de salarizare a personalului din justitie, precum:
a) sporul de vechime;
b) sporul de solicitare neuropsihica de 50%;
c) sporul de confidentialitate de 15%;
d) sporul de penitenciar de 25-30%;
e) salariul de merit (care nu se aplica magistratilor)
Pe langa aceasta indemnizatie, este propusa acordarea unor noi sporuri salariale, si anume:
a) sporul de stabilitate (majorarea indemnizatiei de baza);
b) sporul de 15% pentru conditii deosebite de munca, grele, vatamatoare sau periculoase;
c) sporul de izolare de pana la 10%;
d) sporul de doctor de 15%;
e) indemnizatia de conducere de 5-30%;
f) sporul de incompatibilitate de 30%;
“Forma actuala a anteproiectului nesocoteste cele convenite, la data de 2 iunie 2009, in cadrul comisiei constituite la nivelul Ministerului Muncii. Astfel, pentru judecatorul stagiar cu gradatia 3 de vechime s-a convenit coeficientul de 8,85 si nu 4,03, cat prevede acum proiectul”, arata CSM.
“Pe de alta parte, nu se respecta angajamentul asumat de a plasa personalul din Justitie in partea superioara a grilei de salarizare”, adauga CSM.
De asemenea, CSM atrage atentia asupra necesitatii ca trecerea de la vechea grila de salarizare la noua grila sa se realizeze treptat, astfel incat nicio persoana sa nu inregistreze o diminuare a castigului salarial.
Conform grilei de salarizare propuse de CSM, magistratii aflati in functii de conducere ar putea primi, pe langa salariul de baza, o indemnizatie de conducere cuprinsa intre 5 si 30%.
______
Pentru mai multe informatii, puteti consulta:
- anteproiectul Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice;
- observatiile formulate de CSM.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (0)