Guvernul a modificat in sedinta de miercuri Codul Fiscal, astfel incat sa dea posibilitatea anumitor categorii de angajatori sa depuna trimestrial declaratia fiscala unica.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
Prin modificarile aduse Codului fiscal de catre Executiv, se da posibilitatea micilor contribuabili sa depuna trimestrial Declaratia fiscala 112, fata de actuala reglementare care prevede obligatia depunerii lunare a acestei declaratii.
Cine va depune trimestrial?
Conditiile care trebuie indeplinite de contribuabili pentru a beneficia de aceasta facilitate sunt: - asociatiile, fundatiile si microintreprinderile trebuie sa fi avut in anul anterior un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv; - societatile comerciale trebuie sa fi avut in anul anterior un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv si venituri totale anuale mai mici de 100.000 euro;
Potrivit Guvernului, de aceasta prevedere urmeaza sa beneficieze cca. 237.000 angajatori, persoane fizice si juridice, reprezentand 54,7% din totalul celor care depun Declaratia 112.
Declaratia fiscala unica a fost introdusa incepand cu 1 ianuarie 2011 si include obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.
Formularul 112 „Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-Romania.
Pentru depunerea declaratiei, platitorul trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (43)