Lămurirea regulilor pentru bunurile dobândite de soți în timpul căsătoriei este doar unul dintre numeroasele subiecte interesante publicate pe forumul avocatnet.ro. Acolo, oricine poate să-și facă gratuit un cont și să pună întrebări la care răspund, tot gratuit, specialiști din tot felul de domenii.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
Întrebarea utilizatorului avocatnet.ro: Soțul cumpără un imobil din banii câștigați împreună, dar vrea să fie doar el proprietar. Ce șanse am eu, ca soție, în caz de divorț, să obțin o cotă parte din acest imobil cumpărat de el în timpul căsătoriei din bani câștigați împreună?
Răspunsul specialistului (mediatorul Ana Cristina Margu): Aveți toate șansele, întrucât legea prevede o contribuție egală a soților la dobândirea acestor bunuri din timpul căsătoriei. Automat, dacă nu există un alt regim matrimonial decât acela al comunității de bunuri, imobilul va deveni bun comun, indiferent dacă în actele de proprietate va figura doar soțul.
Notă: Pentru o informare prealabilă privind nelămuririle legislative, cititorii noștri pot pune întrebări pe forumul avocatnet.ro, acolo unde specialiști din diverse domenii ajută zilnic gratuit sute de persoane cu probleme legale. Forumul este la adresa: https://www.avocatnet.ro/forum .
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Noul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro
și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (3)