avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul cumpără un imobil din banii câștigați ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul cumpără un imobil din banii câștigați împreună, dar vrea sa fie doar el proprietar. Ce șanse am ca, în caz de divorț, să obțin o cotă-parte?

Soțul cumpăra un imobil din banii câștigați împreună. Dar vrea sa fie doar el proprietar. Ce șanse am eu in caz de divorț sa obțin cota parte din acest imobil cumpărat de el în timpul căsătoriei din bani câștigați împreună?
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți toate șansele, întrucât legea prevede o contribuție egală a soților la dobândirea acestor bunuri din timpul căsătoriei. Automat, dacă nu există un alt regim matrimonial decât acela al comunității de bunuri, imobiulul va deveni bun comun, indiferent dacă în actele de proprietate va figura doar soțul.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soþul are de plãtit despãgubiri ca urmare a unei fapte penale. bunul achiziþionat de soþie poate fi executat silit? ContSters290805 ContSters290805 Am si eu o intrebare. Un domn are un cazier cu fapte penale si are de platit daune banesti, dar in momentul de fata are o hotarare judecatoreasca prin care ii ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! fostul soț a cumpărat cu banii comuni o proprietate ... Elaray 50 Elaray 50 Bună seara ! Fostul soț a cumpărat cu banii comuni o proprietate după ce a băgat divorț de mine . Dacă a cumpărat până să se pronunțe divorțul am ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil intre soti; LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, as vrea sa-mi spuneti daca in cazul unui imobil achizitionat in timpul casatoriei sub regimul comunitatii legale de bunuri unul dintre soti ... (vezi toată discuția)