Înscrierile pentru finanțare de stat pentru înființarea de întreprinderi sociale în zonele urbane și rurale urmează să fie posibile din 18 august 2023, conform unui comunicat de presă publicat vineri de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Vorbim, mai precis, de o finanțare destinată anumitor persoane vulnerabile, dar care este intermediată de ONG-uri, sindicate, patronate și nu numai.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
„MIPE va lansa, în data de 18 august 2023, două apeluri de proiecte dedicate antreprenoriatului social din zonele rurale și urbane, bugetul total alocat acestor investiții fiind de 214 milioane de euro. Apelul de proiecte care vizează înființarea de întreprinderi sociale în zonele rurale este finanțat prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, iar cel dedicat zonelor urbane - prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027”, scrie în comunicat.
Pentru ambele programe, înscrierile se derulează timp de aproximativ trei luni, adică în perioada 18 august (oar 16:00) - 13 noiembrie (ora 16:00), prin sistemul informatic MySMIS2021. Finanțarea pentru mediul urban este stabilită prin Ordinul MIPE 2.958/2023, iar cea pentru mediul rural este stabilită prin Ordinul MIPE 2.957/2023, ambele fiind publicate exclusiv online, nu și în Monitorul Oficial.
În cazul ambelor finanțări pentru întreprinderi sociale, solicitanți eligibili sunt, printre alții, furnizorii de servicii sociale, organizaţiile sindicale şi patronale, furnizorii de formare profesională și ONG-urile. Concret, aceste entități pot cere bani de la stat fie individual, fie în parteneriate, sumele urmând să fie folosite pentru a ajuta anumite categorii de persoane să înființeze întreprinderi sociale.
„Prin cele două apeluri pe care le vom lansa dăm acces la finanțare tuturor celor interesați să dezvolte antreprenoriatul social, adică persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, tinerilor cu vârsta de peste 30 ani, șomerilor, persoanelor din grupuri dezavantajate pe piața muncii și persoanelor inactive. Cu ajutorul acestor finanțări, beneficiarii vor dobândi competențe antreprenoriale care să le permită dezvoltarea întreprinderilor sociale și crearea de locuri de muncă pentru categoriile vulnerabile. Numărul estimat de întreprinderi care se vor deschide este de peste 1.400, dar, dincolo de cifre, cred că impactul pozitiv creat în comunitate va fi unul mult mai mare decât putem noi estima”, a declarat Adrian Câciu, ministrul de resort.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)