avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate dea_power

Activitate dea_power

Dacă sunt PFA sistem real, incasări clienți in cont, fără casă de marcat și am făcut achiziție în ianuarie cu plata ramburs la curier (din fonduri proprii), practic cu aport numerar. Mai pot repara cumva situația, având în vedere noile legi, sau înregistrez aport numerar?
Buna ziua,
Sunt interesată de subiect. Imi puteti spune de ce avize ati mai avut nevoie?
Eu am deschis PFA autorizat la terti, cu aceeasi activitate ca in discutie: lumanari artizanale, caen 3299.
Pe electric! Pompa de caldura, mai exact! Ca sa intelegeti nemultumirea mea, eu cu pompa de caldura nu deranjez pe nimeni.
Am solicitat un raspuns avizat, legal, ca sa stiu daca am sau nu dreptate.
Practic, de la demisolul lui mie mi-ar intra in casa gazele evacuate pe la toate geamurile, si parter si mansarda. La mansarda m-am gandit ca ar fi mai grava situatia, avand in vedere ca gazele se ridica pana la dispersare. Si-a dat deja gaura in perete, sa inteleg ca pe acolo ar trebui sa ridice tubul de evacuare pana peste coama casei mele? As vrea sa abordez cu el problema amiabil, sa nu ma trezesc cu lucrarea deja facuta si sa nu pot actiona in niciun fel mai apoi.

POPA GHEORGHE a scris:

Are nevoie de proiect tehnic intocmit de o firma autorizata. Proiectul are nevoie de aviz de mediu. Cosul de la centrala va trebui inaltat deasupra cotei maxime a cladirii dvs. astfel incat gazele de ardere sa se disipeze in atmosfera.

Casa vecinului situata la 6m de casa mea, 3m la mine, 3m la el, cu demisol, parter si mansarda ambele case: vrea sa monteze centrala pe gaz la demisol, cu evacuarea spre mine, spre zona unde am aproape toate geamurile. La mansarda practic gazele evacuate se inalta spre geamurile mele. Va fi in legalitate?
Am înființat un PFA sistem real, caen principal 3299.
Ce documente în afară de 1.Registrul Jurnal de încasări și plăți, 2.Registrul inventar, 3.Registrul de Evidență fiscală, 4.facturi de vânzare (cu chitanțe/bonuri, la plata cash) mai sunt necesare pt.conta în partidă simplă?
Dacă eu fac lumânări și aranjamente și îmi cumpăr materii prime, fac NIR -uri pe materii prime și ieșiri pe produse finite?
Mulțumesc!
Terenurile pe care nu sunt contruite case în primul an și pentru care nu mai există interes din partea primăriilor de a le redistribui gratuit altor tineri pot fi cerute a fi concesionate? Am casa construită pe o parcelă primită acum 12 ani și în spatele casei am o parcelă goală, parcela este în poprietatea Primăriei, neredistribuită, aș putea-o concesiona pt.o grădină? Există vreun temei legal?
Mai concret, persoana careia am vrut sa-i vand masina, nu o mai vrea. Am cazut de acord asupra banilor, iar masina e din nou la mine. Dar nu stiu ce se intampla cu acea mentiune de pe certificat...Respectivul "cumparator" a circulat cu masina instrainata o perioada (mai mult de 30 zile). Nu e nici o problema daca circul eu sau sotul (sau altcineva) cu masina, desi ea nu e si nu va mai fi instrainata acelui cumparator?Trebuie schimbat certificatul?
Buna ziua,
Cat poate circula un viitor proprietar al unei masini cu mentiunea pe cerificatul de inmatriculare "instrainat catre..."? (Precizez ca in momentul semnarii contractului de vazare-cumparare intre mine si viitorul proprietar, persoana care intocmeste documente auto a facut aceasta mentiune pe certificat.)
Răspuns la discuția eliberari diplome spiru haret
gigicj a scris:

Buna seara
Am trecut exact prin aceeasi situatie .Dosarele se gasesc la sediile facultatilor si sunt trimise la Bucuresti la universitate doar atunci cand urmeaza sa se elibereze diplomele de licenta (daca se mai elibereaza vreodata) . Eu am contactat telefonic secretariatul facultatii care este in Brasov (eu locuiesc in Cluj Napoca) . Am trimis apoi pe e-mail o cerere catre decanul facultatii , in care am cerut inapoierea diplomei de bacalaureat . Am primit diploma prin curier rapid o saptamana mai tarziu . Diploma de licenta nici azi nu am vazut-o . Mare pacaleala cu Spiru Haret .Ca patitul nu stie nimeni !




Buna seara, gigcj
Daca nu deranjez prea tare, te rog sa-mi trimiti un mail pe adresa dea_power@yahoo.com care sa contina nr. de telefon de la Brasov! Greu e drumul de recuperare a diplomelor de bac depuse la Spiru Haret!!!M-ar ajuta un nr. de telefon la care sa si raspunda cineva care sa ma lamureasca care sunt procedurile...