avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate Nestiutorul1

Activitate Nestiutorul1

Tot ceea ce am spus in legatura cu doamna aceea este doar o presupunere nu ceva concret. Dar daca mi-ati spus ca la varsta lui necesita o adevarinta medicala psihiatrica... atunci m-ati linistit .


Multumesc !
Sper ca am postat in zona in care trebuie, daca nu, rog un moderator sa mute subiectul.

Bunicul meu de vreo doi ani prezinta probleme psihice. Nu are nici un document ce poate atesta acest lucru pentru ca refuza asistenta oricarui doctor.

De curand, o femeie cam de varsta lui ii da "tarcoale" si am impresia ca vrea sa-l pacaleasca in a semna un contract de vanzare-cumparare pe apartamentul in care bunicul meu sta.

Sub nici o forma nu sunt de acord cu acest lucru si vreau sa va intreb ce sanse sunt ca eu sa contest acest contract daca bunicul meu nu are toti "boii" acasa. Nu stie in ce zi/luna/an este (pierde notiunea timpului), uita tot mai des lucruri elementare, de multe ori are crize pe lucruri de nimic. Pentru un om de varsta lui (71 ani), in comparatie cu altii, sunt convins ca un doctor specialist l-ar incadra intr-o categorie cu probleme ceea ce ar da o dovada ca nu ar avea suficienta judecata pentru a duce un acest simplu contract intr-o zona legala.

Oh, apropo, nu sufera de probleme fizice, doar ca ... datorita problemelor psihice, nici pixul nu mai stie sa-l tina in mana, dealtfel semnatura lui este total schimbata fata de anii precedenti (dintr-un nume cu inteles, intr-o mazgalitura continua)
Răspuns la discuția Procura
Multumesc. Chiar am sa-i transmit mesajul mamei :)
Răspuns la discuția Procura
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Ideea cu ambasada romana din Spania imi pare mult mai buna si o voi sfatui sa se duca acolo.

Multumesc!
Discuție Procura
Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie si rog un moderator sa-mi mute subiectul la locul potrivit.

Mama este plecata in Spania si ca sa-i pot plati in avans niste credite la banca (aici in Romania) imi trebuie aceasta procura. Ea este de acord dar nu stiu ce trebuie sa fac pentru asta. Stiu ca include un notar dar ... mai departe nu stiu.
Multumesc pentru raspuns.

Acum sa deviez un pic datele problemei spre o solutie mai convenabila.
Daca apartamentul l-ar vinde altcuiva iar acel cineva mi-l vinde mie si dupa deces nu accept mostenirea (Dat fiind ca nimic material nu ar exista), banca ce masuri ar putea lua ?
Nu sunt minor. Nu a girat cu apartamentul, iar eu NU as vrea sa preiau datoria. Odata cu decesul lui sunt sanse ca datoriile sa mi le transfere mie banca ? Adica .. pe numele meu ? Practic a facut un imprumut de nevoi personale doar cu buletinul (din cate mi-a spus).

Exista sanse ca dupa deces , dupa ce voi avea ca mostenire apartamentul, ca banca sa incerce sa imi vanda apartamentul pentru a-si recupera banii ?

Au voie ?

Subiectul este cam trist dar incerc sa-l spun cat mai concret si direct.

Tatal meu a facut un imprumut de 90 milioane la aceasta banca. Din pacate sunt sanse mari ca el sa nu mai traiasca.
O intrebare cam greu de pus dar trebuie luata in considerare pentru ca are legatura cu viitorul meu.
Mama nu mai locuieste cu noi (divortati) si daca Doamne fereste se intampla ceva cu el , oare sunt nevoit sa continui sa platesc ratele pana la achitarea datoriei ? El imi va lasa mostenire un apartament cu doua camere. Exista sanse ca daca nu platesc eu rata ca banca sa-mi puna apartamentul in vanzare ?

Am o varsta destul de frageda .... asa ca trebuie sa ma pregatesc , sa ma informez (sunt singur la parinti)

Multumesc