avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Activitate oanaiasi

Activitate oanaiasi

Buna ziua ,

Am facut acum un an o extindere de retea electrica din fonduri proprii( 18000 ron) .Stiu ca in momentul in care doreste cineva sa se recordeze la ea trebuie sa ia accept de la mine si sa imi plateasca. Cineva s-a recordat saptamana trecuta fara ca eu sa stiu nimic. Aveti idee cum a facut e-on treaba asta? E legal ?

Multumesc.
Inteleg din ce imi spuneti ca in cazul unei executari silite care poate avea loc oricand incepand de acum si pana la sfarsitul perioadei de creditare bunurile mamei mele pot fi executate? (in cazul in care banca nu-si recupereaza intreaga datorie prin vanzarea imobilului achizitionat)

Mentionez ca singurul bun al mamei este un apartament pe ale carui acte apar ea si tatal meu.

Multumesc .
Buna ziua :

Situatie : eu si sotul meu incepem un proces de divort. Ratele la banca nu le mai putem plati din motive financiare ce pot fi demonstrate.

Mama mea este fidejusor la acest contract.

In ipoteza in care banca ne executa silit , mama mea ce obligatii are ? I se pot executa bunurile ?

Daca sotul decide sa ramana cu apartamentul si preia ratele mama va fi in continuare fidejusor sau va scapa de acest obligatie?

Multumesc mult,
Buna ziua ,

As avea si eu nevoie de cateva lamuriri din partea dumneavoastra . Poate un regulament de ordine interioara semnat de un angajat sa fie instrument in concedierea acestuia ? si ca sa va dau un exemplu : "X" are target la vandut creioane de 2 milioane de creioane/luna. Regulamentul de oridine interioara spune intr-un paragraf ca in cazul in care angajatul nu isi face targetul va suferi consecintele. Legea te apara in acest caz ? Sa presupunem ca targetul este nerealist te ajuta cu ceva sa incerci in instanta sa te aperi sau e inutil demersul?

Multumesc mult.
Răspuns la discuția punerea in posesie
Anna63 a scris:

Ordinul prefectului se emite la propunerea comisiei locale in baza:

- actelor de vanzare cumparare ( din perioada 1974-1989 intocmite pe 250 mp)
-a unei schitei topografice intocmite de o persoana fizica autorizata , care la solicitarea proprietarului si in prezenta acestuia si a vecinilor masoara suprafata reala imprejmuita si aferenta casei de locuit
-a procesului verbal de vecinatate si delimitare a imobilului ,semnat de vecinii care confirma ca nu sunt litigii privind limitele proprietatii in cauza.

Precizati la ce numar topo gresit va referiti?!

Este firesc sa platiti impozit pe casa si pe terenul pe care il folositi.
In baza carui act ati completat declaratia de impunere la serviciu impozite si taxe
daca ziceti ca inca nu aveti act pe teren?



As avea si eu o intrebare vis a vis de situatia de mai sus: in cazul in care exista o problema de granita intre terenuri dar inca nu s-a ajuns in instanta si vecinii semneaza procesul verbal din care mie imi rezulta alta suprafata decat cea ocupata de mine (mai mica) cum vor fi intocmite actele?
Multumesc mult,
Răspuns la discuția Dear Madonna,
Le dam bani cand cersesc ....prin urmare nu-i discriminam !:D
Răspuns la discuția Revendicare si granituire?
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

Eu saptamana asta interntionez sa demarez imprejmuirea si vreu sa o fac cat se poate de legal (cu proiect si autorizatie). Ma deranjeaza ca el a intrat pe fasia respectiva cu o "plantatie" de papusoi :D pe care eu nu vreau sa o mai vad acolo ! Poate invoca vecinul meu in acest caz uzucapiunea? Mentionez ca nu stiu exact cand a fost facuta punerea in posesie (informatie care o am e ca s-a facut dupa '90).

Si inca o intrebare : Daca nu exista titlu de proprietate inca pentru terenul vecinului (ci doar actul de la primarie de punere in posesie) iar acesta cere eliberearea titlului de propr , acesta se face pe suprafata din actul de punere in posesie chiar daca nu corespunde cu masuratoarea din teren?

Multumesc,
Buna ziua,

Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema:

Sunt proprietara unui teren de 500 mp (contract de vanzare-cumparare). La una din limitele proprietatii mele exista un vecin care a fost pus in posesia terenului lui de catre primarie. Acesta sustine ca o fasie din terenul meu (lata de 1m si lunga de 26m) ar apartine de fapt terenului lui. Pentru parcela mea s-au facut 2 masuratori cadastrale iar bornele au coincis. Am ajuns la o situatie foarte incordata cu amenintari din partea vecinului ca imi distruge gardul daca fac pe bornele stabilite de cadastrist si din partea noastra ca il dam in judecata daca face card pe limita care o considera el corecta (adica pe terenul meu). Ei nici nu vor sa deschida actiune in instanta pentru revendicare si granituire pentru ca singurele acte pe care le detin sunt cele de la primarie (de punere in posesie) care sunt facute pe numele tatalui celui ce locuieste acolo.

Suntem la stadiul la care am ajuns sa ne cerem voie sa facem imprejmuirea numai cu gandul ca munca noastra ar putea fi distrusa de acest individ.
As dori sa stiu ce am de facut ; exista posibilitatea ca in cazul unui proces eu sa pierd? Daca ei nu vor sa deschida actiune de revendicare eu cum ar trebui sa procedez (nu vreau sa fac gardul si sa il gasesc a doua zi daramat)?

In ce fel ma protejeaza legea in situatia data ? Din informatiile pe care le am eu il pot actiona in judecata pentru incalcarea proprietatii sau pentru distrugere (in cazul in care darama gardul facut de mine).

Daca deschid eu actiune de granituire care ar putea fi consecintele? Suprafata de teren care nu ii iese lui la masuratori mi se poate imputa mie chiar daca problema poate proveni de fapt de la parcelarile ce au avut loc in partea opusa parcelei mele?

Multumesc anticipat pentru sfaturile dumneavoastra!