avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate winter_wind

Activitate winter_wind

Cum pot sa aflu date despre un navigator care nu are contract incheiat in Romania: cand a parasit tara, ce venituri (nu cred ca e posibil) a obtinut. Instanta poate solicita copie dupa pasaport si dupa contract? sau navigatorul declara ca nu are venituri si gata?
va rog sa imi explicati urmatoarea prevedere legala<<Montarea contoarelor de energie termică la nivel de branşament de imobil sau scară este în sarcina furnizorului de energie termică>>.
Ce achita proprietarii din costurile legate de montarea unui astfel de contor pe scara?
va multumesc!
Răspuns la discuția executare pe drept de vizita
[] da, au dreptul de a avea relatii personale si cu celalalt parinte, ADICA CU DVS, dar, in niciun caz obligatia.
nu vin pt ca nu vor....si nu poate nimeni sa ii oblige, NIMENI....nu pot fi constransi sa isi exercite un drept.....
nici dvs nu sunteti obligat sa va exercitati dreptul de a avea relatii personale cu copiii.
se poate sa cereti sa li se faca o expertiza psihologica de catre specialisti din cadrul DGASPC din care sa reiasa ca mama copilului denigreaza imaginea dvs in fata copiilor si ca are o influenta 100% in aceasta situatie....din cauza acestei influente nefaste copiii nu vor sa mearga cu dvs.(poate ii ameninta, poate ii santajeaza....poate nimic....copiii nu vor sa mearga cu dvs pt ca nu exista o relatie de atasament intre dvs si ei.

Discuție nota interna
ce regim juridic are o nota interna data de catre primar pentru salariati?
ce efecte juridice produce o astfel de nota, cum poate fi contestata, in ce temei legal este data? o astfel de nota interna reprezinta un act administrativ?
Răspuns la discuția Emitere dispozitie diminuare 25%
1. daca vi se cere o adeverinta de salariu: ce salariu treceti: 100% sau 75%?
2. daca se cere actul potrivit caruia X are salariul de 75%, care este acesta?
3. cum comunicati salariatilor faptul ca li s-a redus salariul cu 25%?
4. nu ordonatorul principal de credite dispune?
5. de unde stie X ca i s-a retinut 25% din salariu si cat reprezinta asta daca nu a primit dispozitie?
angajatul este numit prin dispozitie in functie publica, i se stabileste salariul prin dispozitie si i se taie salariul tot prin dispozitie!
izolarea termica exterioara a apartamentelor se poate realiza de cine doreste dintr-un condominiu sau este obligatoriu ca intreg condominiu sa fie izolat termic?
exista vreo portita legislativa pt ca proprietarul unui apartament de 3 camere sa se debranseze de la sistemul centralizat de energie termica partial, la numai o camera?
in acte este reglementata debransare totala cu asigurarea unei surse de incalzire a spatiului.
nu sunt montate repartitoare la niciun apartament din condominiu.
este suspendata promovarea rapida?
Răspuns la discuția granituire
nu e vorba de o constructie care sa necesite o autorizatie de la primarie si implicit primaria nu are atributii pt ca individul a plasat caminul la mai putin de 1 m de casa mea...eu mi-am ridicat casa la un metru de hotar.
banuiesc ca tb sesizate organele de politie...dar, care e temeiul ...ca de fapt individul isi face caminul pe terenul meu...
Discuție granituire
un vecin isi ridica un camin pt apa exact la 30 cm de casa mea (un metru in spatele casei imi apartine de drept). cui ma pot adresa cu o reclamatie si de ce acte normative ma pot folosi in acest caz, considerand ca vecinul respectiv incalca proprietatea mea desi se afla in curtea lui:(