avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate Barzote

Activitate Barzote

Buna ziua,
ANAF a blocat conturile companiei unde lucrez pentru datorii mari la terți .
Exista solutii pentru a se plati salariile angajatilor daca sunt conturile blocate ?
Imi pot da demisia fără preaviz daca sa spunem ca trece o saptamana fara sa primim salariile
Multumesc
Buna ziua,
Multumesc ptr raspuns.
In varianta in care tatal meu nu a avut bunuri pe numele lui mai este necesar sa fac succesiunea dupa el ?
La momentul decesului tatului era divortat de mama mea . Oare in acest caz mama mea mai este implicata intr-o eventuala succesiune ?
Multumesc
Ca sa inteleg,
Putem face prima data succesiunea dupa bunica .
In acest caz mai sunt obligat apoi sa fac succesiunea dupa tata sau se considera facuta ?
Multumesc
Buna ziua,
Tatal meu a decedat in anul 2006 iar bunica dupa tata a decedat in 2023 .
In ce ordine trebuie sa fac succesiunile ? Prima dupa tata sau dupa bunica ?
Pot face ambele succesiuni in acelasi timp ?
Multumesc
Buna ziua,
Uitându-mă pe cadastrul terenului meu , am vazut ca in continuarea terenului apare un drum de acces propus de primarie ( DE 103 . Cred ca DE vine de la drum de exploatare ) .
In prezent nu este drum facut acolo dar pe viitor daca se vor construi case se va face .
Drumul are 5 metri latime iar eu consider ca toti acesti 5 metri au fost luati din terenul meu .
In mod normal nu trebuia luat in mod egal si din terenul meu si din terenul vecinului din spatele meu ?
Cum pot rezolva acesta situatie ca drumul propus de primarie sa fie luat in mod egal din terenul meu si al vecinului ?
Multumesc!
Răspuns la discuția Adaugare ulterior mostenitor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspunsurile de pana acum.
Inainte a de da declaratia de acceptare a succesiunii dupa bunica din partea tatalui este obligatoriu de a face succesiunea dupa tatal meu sau de a da declaratie de accepatare a succesiunii dupa tata ?
Tatal meu a decedat inaintea bunicii si nu am facut succesiunea dupa el.
Multumesc!

raluk0207 a scris:

La cererea moștenitorului omis.
Ceilalți 3 nu au interes.
Cheltuielile vor fi suportate de toate părțile și vor fi stabilite de instanță

Anularea in instanta a certificatului se face la cererea mostenitorului netrecut sau la cererea celor 3 mostenitori din succesiune ?
Cheltuielile in instanta sunt suportate de cel care face cererea sau de toate partile implicate ?
Am uitat sa precizez ca la momentul succesiunii mostenitorul netrecut era deja decedat ( cred ca din acest motiv nu l-au trecut ) . Si in acest caz trebuie anulat cert. de mostenitor in instanta si reluata procedura succesorala ?
Varianta cu cei 3 mostenitori sa ii doneze partea celui de al patrulea se face tot la notar ? Nu se mai aplica procedura de mai sus cu instanta ?
Multumesc
Buna ziua,
Bunicii mei au avut 4 copii . La succesiunea dupa bunicul au declarat doar 3 mostenitori.
Acum dupa moartea bunicii , nepotii mostenitorului lasat pe dinafara doresc si ei sa fie trecuti la mostenire.
Se poate rezolva la notar ? Poate fi adaugat si al patrulea daca ceilalti 3 sunt de acord ?
Multumesc!
Răspuns la discuția Acceptare succesiune
Multumesc pentru raspunsuri .
Am inteles ca ma pot prezenta singur sa depun optiunea succesorala , iar apoi cand vom dezbate succesiunea trebuie sa fim prezenti toti mostenitorii .
In cazul in care nu mi se da certificatul de deces in original ( care se afla in posesia unuia dintre mostenitori ) pentru a ma prezenta cu el la notar sa imi exprim optiunea succesorala , ce optiuni am pentru a intra si in posesia mea ?
Multumesc!