avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaita Catalin

Activitate Mihaita Catalin

Nu obligatoriu rezultatul la sange va fi dublu. Depinde la ce ora ati consumat bauturi alcoolice. Depinde cum este curba, ascendenta sau descendenta (proba I si proba II). Depinde de mai multi factori...
Studentul are martori doar pentru lovirea din curtea facultatii şi urcarea fortata in autoturism. Pentru amenintare? Faptuitorul X nu recunoaste nimic.
In curtea Facultatii de Drept Bucuresti. Un student este lovit de X (cunostinta de a sa) peste faţă si corp. Martori - trei colegi ai studentului. Este urcat cu forţa de X in autoturismul proprietate personala (al lui X) şi plimbat 20 minute prin oras, apoi abandonat pe o străduţă. In autoturism doar ei doi. In autoturism este lovit de X si amenintat cu moartea. A doua zi, studentul scoate certificat medio - legal, 15 zile ingrijiri medicale. Depune plangere pentru lovire, amenintare si lipsire de libertate. Pentru ce fapte poate fi condamnat X?
Scoala de soferi o puteti face cu cel mult 3 luni inainte de implinirea termenului de 1 an. La 1 an si o zi de la ramanerea definitiva a hot. jud. puteti depune dosarul in vederea sustinerii unui nou examen pentru obtinerea permisului de conducere. Sigur!
Examenul il puteti sustine dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti dar, obligatoriu, trebuie sa urmati cursurile unei scoli de soferi pentru categoria (categoriile) detinuta (e). Daca ati fost arestat, in aceasta cauza, examenul se poate sustine dupa 6 luni de la liberare.
Un grup de persoane intra in curtea (imprejmuita) unui cetatean. Cetateanul, de frica si considerandu-se amenintat, fuge in afara proprietatii sale. Grupul de persoane ii iau din magazie bicicleta, proprietatea cetateanului. S-a comis infractiunea de furt calificat sau talharie?
Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor contracte....., simpatizeaza anumite societati comerciale...., in Consiliul Local a dezbatut.....a infaptuit...., etc., este posibil ca autorul articolului sa savarseasca infractiunea de calomnie daca a scris intr-un mod foarte literar si nu direct?
Speta: Accident mortal de circulatie. Victima singura in autoturism (autoaccidentare - alte autovehicule, persoane nu au mai fost implicate in accident). Se dispune N.U.P., solutie confirmata de parchet. Se contesta solutia de familia victimei.
Familia victimei efectueaza o expertiza extrajudiciara. Se redeschide dosarul.
Poate fi efectuata de organele de cercetare penala ale politiei o expertiza tehnica auto fara inceperea urmaririi penale? Cum se poate efectua o astfel de expertiza?
Multumesc!
Mihaita Catalin