avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate Dan Foamete

Activitate Dan Foamete

Va recomand sa cititi art. 191 si urmatoarele din Legea 31/1990. Veti regasi atributiile adunarii generale, modalitatile de convocare, administrarea societatii etc.
In situatia in care nu regasiti in acele articole ceea ce va intereseaza, reformulati intrebarea prin expunerea concreta a situatiei la care doriti o lamurire.
Răspuns la discuția ASTRA ASIGURARI
Ca in multe alte cazuri diferenta dintre televizor si viata reala este imensa.
Intrarea sub administrare speciala a unei societati de asigurari se face cu scopul de a incerca redresarea financiara a acesteia (cel putin la nivel legal si...declarativ). Care redresare poate sa reuseasca sau nu. Momentan activitatea societatii ar trebui sa se desfasoare in mod normal si societatea sa continue sa isi onoreze obligatiile (sau sa inceapa sa o faca, ma rog... e interpretabil).
Mai scurt, pana nu se va dispune inchiderea acestei proceduri probabil ca nici nu vom afla soarta acestei societati.
Acordul la care va referiti este Regulamentul (CE) nr. 4/2009 al Consiliului din 18 decembrie 2008 si il puteti consulta aici: [ link extern ]

Referitor la plata pensiei in perioada in care copilul locuieste la sot, parerea mea personala este ca nu ar trebui sa ii mai solicitati acei bani. Pensia de intretinere se adreseaza direct minorului si se foloseste in scopul cresterii si educarii lui. Nu este o o opinie juridica, ci una care tine de latura umana a fiecaruia din noi. Este un aspect care ar trebui sa il rezolvati printr-o discutie intre PARINTI lasand de o parte divergentele pe care le aveti ca persoane.
Legal vorbind el datoreaza pensia si pentru acea perioada in situatia in care nu are o hotarare judecatoreasca prin care sa se dispuna altfel.
Acel "brif" de care vorbiti este de fapt certificatul extern de inmatriculare al autoturismului si le este necesar celor de la administratia financiara pentru a observa data primei inmatriculari in UE in scopul calcularii timbrului de mediu.
La inmatricularea autoturismului vechiul proprietar a depus la Directia de Taxe si Impozite locale un dosar. Acel dosar il veti regasi in arhiva celor de la taxe locale si la cerere vi se va elibera o copie a contractului de vanzare-cumparare (puteti ruga vechiul proprietar sa va sprijine in acest demers).
Firmele de transport au obligativitatea incheierii unei asigurari pentru daunele pe care le sufera calatorii prin deteriorarea bagajelor. Din pacate in majoritatea cazurilor aceste polite de asigurare sunt incheiate la valori foarte mici si de regula nu acopera prejudiciul suferit in genul de situatii in care va aflati dumneavoastra.
Probabil firma de transport va comunica o oferta de despagubire care va fi echivalenta cu suma acoperita de asigurarea incheiata in conditiile pe care vi le-am explicat.
In situatia in care nu sunteti de acord cu suma oferita, puteti solicita instantei de judecata obligarea firmei de transport la plata unei sume acoperitoare a prejudiciului suferit. Problema in acest caz este ca va trebui sa faceti dovada existentei in bagajele distruse a bunurilor al caror cuantum il solicitati.
Răspuns la discuția Divort in instanta sau la notar?
In situatia in care este de acord cu tot, inclusiv cu stabilirea domiciliului minorilor la dumneavoastra si cu contributia la cresterea si educarea lor, va sfatuiesc sa alegeti calea notariala.
Notarul este abilitat, in baza art. 375 Cod civil sa constate divortul precum si intelegerea care intervine intre soti, chiar si in cazul in care exista copii minori.
Multumesc, am crezut ca poate ma insel eu.
Pentru ca a declarat recurs intemeiat pe art. 304 ind. 1 Cod procedura civila (vechi)....
Deja m-am blocat si ma intreb ce va face tribunalul in situatia asta
In situatia unei sentinte pronuntata intr-un dosar avand ca obiect exercitarea in comun a autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului minorului, care sunt caile de atac?
Apel si recurs? Sau numai recurs?
Am o dilema referitoare la acest aspect.
Minorului i se stabileste domiciliul la unul din parinti. Celalalt parinte are un program de vizitare. Daca primul parinte are obligatia de a anunta imediat schimbarea domiciliului, celalalt nu vad ca ar avea-o stipulata pe undeva
Deci... poate lua copilul in vizita, sa zicem in perioada vacantei si chiar nu are obligatia de a comunica unde il tine??????? :O
Nu gasesc nicaieri ca ar fi reglementata aceasta obligatie...
Răspuns la discuția divort
Daca va referiti la citatie, ar trebui sa se intoarca la instanta.