avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Activitate gaab

Activitate gaab

Din cite am citit despre acest contract ,am inteles ca se face cotra unei sume de bani (lunare sau cum se hotareste intre parti) dar am mai vazut si un model care specifica ca se poate intocmi si cu "titlu gratuit"bineinteles daca partile sunt de acord .Rugamintea mea si in acelasi timp intrebarea este daca si in cazul meu se poate face acest lucru ,in cazul in care eu vreau sa constuiesc o casa pe o portiune din terenul fetelor mele vitregi ,teren care a fost cumparat si trecut pe numele lor de actuala sotie si in acelasi timp mama lor ,ele fiind de acord cu acest lucru.
Răspuns la discuția partaj
bun am inteles ! asa mi-a spus si fosta sotie ca, daca sunt de acord ... la prima infatisare i-mi va da suma cu care ne-am inteles (de fapt suma a "sugerat-o" ea ,la pretul pietei care era acum 2 luni) pretul a crescut intre timp ,iar eu daca renunt la partea mea ,cu ce iau nu prea pot sa-mi mai cumpar mai nimic
Discuție partaj
Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta apartamentul dobindit impreuna, cu obligarea la sulta corespunzatoare catre ea .Eu nu am de unde sa-i dau banii pe jumatata de apartament ,iar ea ,probabil prin avocatul care l-a angajat o sa mentioneze instantei ca se ofera sa-mi cea mie acea jumatate ,probabil integral sau in rate lunare (nu stiu asta).La telefon mi-a spus ca daca eu sunt de acord cu suma pe care mi-a propus-o ,o primesc dupa infatisarea de la tribunal.INTRBAREA ESTE :pot sa cer instantei sa ramin in jumatatea mea de apartament,sau sa accept suma la pretul pietei ? dureros este faptul ca nu am unde sa ma duc si nici cu banii care-mi sunt oferiti nu pot cumpaera ceva ,pt ca preturil e au crescut iarasi.Va rog din suflet ce ma sfatuiti?
Răspuns la discuția drept de proprietate
Va multumesc inca o data pt cele relatate ,dar mai va rog sa-mi spuneti urmatoarele : daca fetele se razgindesc si /sau ataca contractul de superficie (asta daca este posibil) si...... in cazul cel mai rau ....daca se intimpla un divort intre mine si mama lor ,ce se va putea intimpla? inca o data multumesc anticipat pt raspuns!
Răspuns la discuția drept de proprietate
Multumesc pt ca ma-ti luminat ,multumesc mult de tot eram in ceata
Răspuns la discuția drept de proprietate
nu prea inteleg cum este cu dreptul de superficie ?trebuie deschisa o actiune in instanta unde fetele trebuia sa-mi acorde acest drept?
Răspuns la discuția drept de proprietate
actuala sotie a cumparat un teren care la trecut pe numele fetelor din prima casatorie ,iar acum noi vrem sa construim o casuta pe cca jumatate din el iar banii vin de la mine ,cum pot construi fara ca fetele sa nu ma dea afara dupa aceea ,se poate asa ceva ?
Cum ce pate face o prescriptie achizitiva ? Prin tribunal ,notariat sau direct la primarie ? Scuze .....am citit despre aceasta dar nu inteleg mai nimic multumesc anticipat pt raspuns
Problema mea sta in felul urmator: actuala sotie (deci cea de-a doua) a cumparat un teren ,iar propietare sunt cele doua fete majore pe care le are din prima casatorie.Asa au cazut de acord sa faca actele,sotia nefiind trecuta deloc in acte si bineinteles nici eu.De ceva timp ne-am gindit ,eu si sotia, sa construim pe aproape jumatate din acel teren o casa; dar problema este ca banii vin de la mine si terenul de la fete .Cum pot proceda pentru a obtine un drept legal pe portiunea de teren pe cere vrem sa construim fara a face un act de vinzare/cumparare intre mine si fete ,daca exista asa ceva ? Multumesc anticipat pt faptul ca a-ti citit aceste rinduri