avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Cum ce pate face o prescriptie achizitiva ? Prin tribunal ,notariat sau direct la primarie ? Scuze .....am citit despre aceasta dar nu inteleg mai nimic multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Maria Micu , utilizator 11:08, 2 Octombrie 2009
Prescriptia achizitiva trebuie constatata de instanta de judecata, primaria si notariatul nu au aceasta competenta
actuala sotie a cumparat un teren care la trecut pe numele fetelor din prima casatorie ,iar acum noi vrem sa construim o casuta pe cca jumatate din el iar banii vin de la mine ,cum pot construi fara ca fetele sa nu ma dea afara dupa aceea ,se poate asa ceva ?
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
gaab, utilizator
Easte posibil sa construiti pe terenul fetelor, daca ele consimt sa instituie un drept de superficie in favoarea dvs., prin care veti detine dreptul de folosinta a terenului, Acest drept urmeaza a subzista atata vreme cat va exista si constructia.
Daca construiti o casa pe jumatate de teren (cu acordul fetelor), mai ramane destul pentru ca ele sa-si poata construi, daca doresc, mai tarziu casa (case) si pentru ele? Altfel, ce ar putea face cu terenul ramas?
Ganditi-va si la ce va fi peste 20-30 de ani. Veti locui la batranete intr-o casa construita cu banii dvs pe un teren care nu e al dvs.
nu prea inteleg cum este cu dreptul de superficie ?trebuie deschisa o actiune in instanta unde fetele trebuia sa-mi acorde acest drept?

Alte discuții în legătură

Constructie casa paddy paddy Am un teren pe numele meu in Bucuresti si vreau sa construiesc 2 case cu intrari separate,eu si sora mea(fiecare cu casa lui).Cand vom termina de ... (vezi toată discuția)
Constructie in curte cu parintii mona rogoz mona rogoz buna ziua va rog sa mi dati un sfat Locuim intro casa cu parinti nostri Am dori sa construim o casa in curte cu dinsi dar nu stiu cum sa procedam ca la o ... (vezi toată discuția)
Constructie pe terenul bunicilor, dar cu autorizatie pe alt nume Loredana Nistor Loredana Nistor Buna ziua Problema mea este urmatoarea: bunicii sotului au un teren de 500m pe care au construita o casa, iar langa casa dansilor am vrea sa construim si noi. ... (vezi toată discuția)