avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate dellya

Activitate dellya

Buna ziua,
Bursa sociala pt anul scolar 2025-2026 se acorda elevilor orfani, fara a fi conditionati de venitul pe membru de familie. Prin orfan se intelege si un copil al carui parinte unic este doar mama, rubrica tatalui nefiind completata in certificatul de nastere.
Va multumesc

Adrian ALBU a scris:

Dacă vânzarea se face fictiv, fără plata prețului, nu este în regulă deoarece actul poate să fie ușor anulat. Cel mai bine este să facă o donație chiar dacă fratele este moștenitor rezervatar. Acesta poate, cel mult, să ceară reducțiunea liberalităților excesive, dar nu riscați anularea actului prin care se transferă proprietatea.

Vă mulțumesc tare mult pentru răspuns.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Toate actele pot fi contestate. Daca tatal mai are un fiu, trebuie sa-i asigure rezerva succesorala. Bunurile se lasa prin testament, nu prin contracte. Simulatiile sunt acte care se pot usor desfiinta.
Bine ar fi ca tatal sa discute cu un avocat ca sa isi protejeze si drepturile sale, si ale copiilor sai.

Va multumesc pentru răspuns!
Deci se poate lasa testament? Sau cum exact sa procedeze pt a intra in posesia bunurilor dupa deces doar unul dintre copii.
Cu stima,
Buna ziua,
Tatal meu vrea sa-mi lase mie apartamentul, eu mai avand un frate. Prin ce modalitate se poate face acest lucru (act vanzare-cumparare, donatie etc) atfel incat sa nu fie contestat ulterior.
Va multumesc!
La bursa sociala acordata în scoala gimnaziala, se adresează, printre altele și orfanilor. Orfan se considera și un copil al cărui tata nu este trecut în certificatul de naștere? Deci nerecunoscut? Va mulțumesc
Răspuns la discuția Poprire pe cont
multumesc frumos pt raspuns
Nu, nu are nici un credit.
Dar daca si-ar inchide contul, pensia s-ar transfera automat la plata prin mandat postal?
La casa de pensii trebuie facuta o cerere pt a transfera pensia prin mandat postal, dar procedura dureaza 3 luni!

Va multumesc mult!
Va multumesc frumos pt raspuns.
Am solicitat o situatie a contului daca ma exprim corect, si de acolo negru pe alb am vazut suma poprita.
Pe cuponul de pensie a lunii respective nu apare nici o retinere.
Discuție Poprire pe cont
Buna seara!
Tatal meu este pensionar si are poprire pe contul unde incaseaza pensia, de la directia de taxe si impozie locale. Din 834lei pensie ii mai ramane in urma popririi, 360lei-foarte putin!
A mers sa isi transfere plata pensiei prin mandat postal, dar procedura dureaza 3 luni. Ar putea sa isi inchida contul si sa ii vina automat pensia prin posta? Pt a nu i se mai opri la taxe si impozite? Sau cei de acolo ar trimite apoi la casa de pensii poprire?
Mentionez ca aceasta poprire a fost trimisa catre cont in iunie 2013, tata incasand salariul in numerar, pana in toamna cand s-a pensionat si incaseaza pensia prin cont bancar.
Multumesc si astept cu mare interes un raspuns.
Buna seara!
Am o fetita pe care o cresc singura si am depus dosar pt alocatie complementara,singurul venit de atunci fiind alocatia ei. Intre timp eu mi-am terminat si ultimul an de facultate, beneficiind de pensie de urmas (timp de un an). Nu am mers sa declar acest venit la asist. sociala, pt ca nu depaseam plafonul,incadrandu-ma in cont.
Acum, de la 1 nov. m-am angajat si la sfarsitul anului nu am mai mers sa duc adev de la finante pt a beneficia in continuare de alocatie,angajandu-ma.
Sapt asta a fost acasa o pers din partea dir. de asist. soc. si apoi telefoane cum ca au primit sesizare in urma unor verificari ai curtii de conturi ca am pensie de urmas, in a doua instanta cum ca sunt salariata si tot asa...
Acum trebuie sa le duc adev de salariat cu venitul net si data de la care sunt angajata.
Intrebarea mea ar fi ce pot ei sa-mi faca in acest caz si ce pot face eu?
Oricare ar fi fost venitul meu la un mom dat, ma incadram in plafonul solicitat.

Va multumesc mult!