avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate dellya

Activitate dellya

La bursa sociala acordata în scoala gimnaziala, se adresează, printre altele și orfanilor. Orfan se considera și un copil al cărui tata nu este trecut în certificatul de naștere? Deci nerecunoscut? Va mulțumesc
Răspuns la discuția Poprire pe cont
multumesc frumos pt raspuns
Răspuns la discuția Poprire pe cont
Nu, nu are nici un credit.
Dar daca si-ar inchide contul, pensia s-ar transfera automat la plata prin mandat postal?
La casa de pensii trebuie facuta o cerere pt a transfera pensia prin mandat postal, dar procedura dureaza 3 luni!

Va multumesc mult!
Răspuns la discuția Poprire pe cont
Va multumesc frumos pt raspuns.
Am solicitat o situatie a contului daca ma exprim corect, si de acolo negru pe alb am vazut suma poprita.
Pe cuponul de pensie a lunii respective nu apare nici o retinere.
Discuție Poprire pe cont
Buna seara!
Tatal meu este pensionar si are poprire pe contul unde incaseaza pensia, de la directia de taxe si impozie locale. Din 834lei pensie ii mai ramane in urma popririi, 360lei-foarte putin!
A mers sa isi transfere plata pensiei prin mandat postal, dar procedura dureaza 3 luni. Ar putea sa isi inchida contul si sa ii vina automat pensia prin posta? Pt a nu i se mai opri la taxe si impozite? Sau cei de acolo ar trimite apoi la casa de pensii poprire?
Mentionez ca aceasta poprire a fost trimisa catre cont in iunie 2013, tata incasand salariul in numerar, pana in toamna cand s-a pensionat si incaseaza pensia prin cont bancar.
Multumesc si astept cu mare interes un raspuns.
Buna seara!
Am o fetita pe care o cresc singura si am depus dosar pt alocatie complementara,singurul venit de atunci fiind alocatia ei. Intre timp eu mi-am terminat si ultimul an de facultate, beneficiind de pensie de urmas (timp de un an). Nu am mers sa declar acest venit la asist. sociala, pt ca nu depaseam plafonul,incadrandu-ma in cont.
Acum, de la 1 nov. m-am angajat si la sfarsitul anului nu am mai mers sa duc adev de la finante pt a beneficia in continuare de alocatie,angajandu-ma.
Sapt asta a fost acasa o pers din partea dir. de asist. soc. si apoi telefoane cum ca au primit sesizare in urma unor verificari ai curtii de conturi ca am pensie de urmas, in a doua instanta cum ca sunt salariata si tot asa...
Acum trebuie sa le duc adev de salariat cu venitul net si data de la care sunt angajata.
Intrebarea mea ar fi ce pot ei sa-mi faca in acest caz si ce pot face eu?
Oricare ar fi fost venitul meu la un mom dat, ma incadram in plafonul solicitat.

Va multumesc mult!
Tata este nascut la 30.10.1951, are 41 ani de munca, din care 13 gr. II.
La ce varsta se poate pensiona de drept si anticipat, si daca i se va diminua mult din pensie in cazul pensionarii anticipate.
Va multumesc
av.antoanelageaman a scris:

Nu exista asa ceva! datoria dvs. a comportat penalitati de la furnizori...cum ar fi ca nimeni sa nu mai plateasca intretinerea la timp, ci doar cand are bani....nu ar fi mai corect sa ne mutam in ce putem suporta ca si costuri?....;)


Aveti dreptate d-na avocat insa este vb de locuinta tatalui,care e singur si cu o pensie infima,si are momente cand acumuleaza datorii (nu vorbesc aici de mii si mii de lei,datoriile sunt sub 1000lei!).Unde sa se mai mute si el?! De la o locuinta f modesta la bloc...
In anii precedenti facusem asemenea conventii cu furnizorii insa acum nu sunt atat de receptivi ca acum, ca deh...
da,despre acea lege faceam vorbire
era pus un anunt de catre asociatie cum k aceasta lege s-ar fi prelungit pana in 2012
Buna seara!

Va rog sa imi spuneti daca este vreo lege data in privinta scutirii de penalitati la intretinere (asociatie,energie termica,apa) in cazul in care platesc toata datoria o data.
Daca da, va rog sa imi si mentionati legea.

Va multumesc!